BN: Micii artişti de la Centrul Bucovinean de Artă Cernăuţi primiţi de prefectul Ţintean

Primim la redactie

 

Prefectul Ioan Ţintean a participat miercuri, 20 august 2014, la o şedinţă pe tema conservării şi promovării culturii tradiţionale româneşti, în care protagonişti au fost un grup de copii de la Centrul Bucovinean de Artă Cernăuţi, coordonat de d-na vicepreşedinte Mihaela Lungu şi preotul Nicolae Moroz. Întrevederea a avut loc în sala mare a Palatului Administrativ Bistriţa-Năsăud, unde artiştii bucovineni au marcat încă un moment înspre regăsirea identităţii comune.

Cu foarte mare seriozitate, copiii au luat loc la masa oficială unde s-a discutat despre evenimentele istoriei care ne unesc şi, totodată, despre rolul activităţilor culturale în care sunt implicaţi, pentru menţinerea vie a simţămintelor româneşti autentice.

Distinşii oaspeţi au mărturisit că se află pentru prima dată în judeţul Bistriţa-Năsăud şi, totuşi, au un plăcut sentiment de „acasă” prin căldura cu care sunt întâmpinaţi în fiecare loc pe care îl vizitează. La rândul său, prefectul Ioan Ţintean a menţionat că este un susţinător al intensificării relaţiilor de colaborare, oferindu-şi sprijinul în acest sens şi invitându-i să revină pe meleagurile bistriţene, unde vor fi primiţi cu căldură, oricând.

Reprezentanţii Centrului Bucovinean de Artă Cernăuţi se află în aceste zile în Bistriţa-Năsăud, la invitaţia preotului Ioan Titieni, care s-a îngrijit de cazarea lor la Centrul Cultural Sf. Pahomie din Gledin, comuna Monor. De asemenea, bistriţeanca Angela Socolean îi va însoţi într-un tur al judeţului, pentru a le prezenta principalele obiective.

La finalul întâlnirii, preotul Nicolae Moroz a rostit o rugăciune, iar copiii au interpretat câteva cântece, oferindu-ne o zi cu adevărat specială, pentru care le mulţumim. În concluzie, a fost o „şedinţă” de suflet, ce se impune a fi repetată, potrivit comunicatului remis presei de Instituţia Prefectului de BN.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.