Botiş, cel mai costisitor deputat bistriţean

Cele mai mari sume cheltuite de la bugetul de stat pentru deputaţii bistriţeni au mers către democrat-liberalul Ioan Nelu Botiş, aflat la primul mandat, în timp ce mult mai versatul preşedinte al PD-L Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, cheltuie cel mai puţin, per total, cu indemnizaţiile, deplasările, cazarea şi telefonul mobil.
 
Potrivit unei statistici postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, pentru lunile ianuarie – noiembrie ale anului trecut, mandatul lui Ioan Nelu Botiş a costat aproape 230000 lei, adică peste 5000 euro pe lună, aici fiind incluse indemnizaţiile, diurnele de deplasare, cazarea, transportul şi cheltuielile de telefonie mobilă. Pe locul al doilea se află deputatul PSD Radu Moldovan, cu cheltuieli de peste 215000 lei, reprezentând mai bine de 4700 euro pe lună, urmat de deputatul PNL Ioan Ţintean, cu circa 200000 lei cheltuiţi, deci aproximativ 4400 euro pe lună. Surprinzător, pe ultimul loc se află Ioan Oltean, cu peste 140000 lei cheltuieli, adică aproape 3100 euro pe lună, dar aceasta în condiţiile în care este singurul deputat bistriţean pentru care nu este asigurată cazare din banii statului la Bucureşti, avînd în vedere că acesta deţine mai multe apartamente în Capitală. Scăpat de „grija” chiriei, Ioan Oltean şi-a permis, însă, să cheltuiască nu mai puţin de 12249 lei cu telefonul mobil, în 11 luni, fiind depăşit, dintre toţi colegii săi deputaţi, numai de liberalul Relu Fenechiu.
Aceştia nu sunt, însă, singurii bani care merg de la bugetul de stat spre cei patru deputaţi ai noştri. Şi birourile lor parlamentare sunt întreţinute din aceeaşi sursă. În perioada amintită, pentru aceste birouri s-au cheltuit următoarele sume: 112604 lei pentru biroul lui Radu Moldovan, 109318 lei pentru biroul lui Ioan Nelu Botiş, 107389 lei pentru biroul lui Ioan Oltean şi 105184 lei pentru biroul lui Ioan Ţintean. Din punct de vedere al sumelor cheltuite pentru plata salariilor personalului din aceste birouri parlamentare, se pare că cel mai bine este să lucrezi pentru Radu Moldovan şi Ioan Oltean, deoarece lor li s-au alocat cei mai mulţi bani la acest capitol.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.