Călin Stan: Locuri de joacă pentru a da de lucru unor firme!

comunicat de presă USR BN

Comunicat de presă USR BN:

 ”Șase ani i-au trebuit Primăriei Bistrița să modernizeze – spune primarul – 58 de locuri de joacă pentru copii, dintr-un total de 73 câte are municipiul reședință de județ.

În „buna tradiție” a administrației locale din ultimii ani, lucrările au fost făcute mai degrabă pentru a da de lucru unor firme, decât pentru a se ridica la un nivel corespunzător pentru copiii bistrițenilor, inclusiv din punctul de vedere al gradului de securitate al acestora pentru cei mici de vârste sub 4 ani.

La o sumă medie de 47.225,90 lei (patru sute șaptezeci de milioane de lei vechi) cheltuită per obiectiv „modernizat”, s-ar putea ca primarul Teodor Ovidiu Crețu să fii încurcat de fapt beneficiarii. În loc de copiii locuitorilor Bistriței, s-au bucurat de pe urma acestor investiții mai mult firmele de casă agreate a executa lucrări din banii publici ai municipiului.

Raportând calitatea lucrărilor efectuate și nivelul dotărilor acestor locuri de joacă renovate de administrația Crețu la suma cheltuită în cei șase ani – adică 2.739.102,38 lei (aproximativ 567.000 de euro) – ne întrebăm dacă, totuși, de acești bani nu s-ar fi putut face mai mult.

Făcând un calcul rapid, vedem că aproape un sfert din totalul locurilor de joacă din Bistrița au rămas practic la starea de dinainte de ziua în care edilii municipali s-au hotărât să cheltuie niște bani cu așa-zisa modernizare.

În ritmul și la nivelul de cheltuieli de până acum, administrației actuale i-ar mai trebui încă doi ani ca să renoveze (vorba vine!) și ce a mai rămas. Și probabil încă vreo câteva sute de mii de euro cheltuiți cu nonșalanță pe mai nimic”.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.