Carte: Generalul Grigore Bălan, eroul dezrobirii Ardealului!

primim la redacţie

 Apariția volumului dedicat memoriei unuia dintre marii eroi ai nemului românesc, Grigore Bălan, plecat la Domnul la doar 48 de ani după ce a condus mai multe bătălii, unele dintre ele împotriva fostului URSS, altele de eliberare națională, este un gest de reparație morală și de restituire culturală și istorică a celui care a fost cel mai tînăr general român, originar din Blăjenii de Sus, Bistrița Năsăud.

Născut pentru a îmbrățișa cariera militară, tînărul Grigore Bălan avea un motto pe care l-a urmat pînă la ultima respirație: Să facem din piepturile noastre scut de oțel la hotare!

Respect pentru filiala bistrițeană a Cultului Eroilor, respect pentru cei trei colonei în rezervă care au făcut posibilă apariția acestei cărți: Ioan Cordovan, Vasile Măgerușan și Gheorghe Tanco. Munca lor în arhivele militare și în arhivele statului s-a condensat în volumul dedicat memoriei generalului Bălan, dar se constituie și într-o lecție de istorie pentru cei care o citesc, și nu în ultimul rînd, din  paginile sale transpare dragostea de neam și țară, lucruri mai rar de găsit în contemporaneitate. Respect!

Cartea a apărut în vara acestui an, la editura bistrițeană Barna`s.

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.