Centura de sud se va face la... nord

 Planurile primarului Bistriţei, de a muta centura oraşului pe la Sărata, taman pe lîngă proiectul său cu parcul industrial, şi pe la Unirea, la o aruncătură de băţ de al doilea său proiect de suflet, Wonderland, se pare că nu mai are nicio şansă de izbândă. CNADNR va începe anul acesta licitaţia pentru modernizarea centurii ocolitoare, dar pe vechea variantă, la nord.
 
Actuala centură a Bistriţei va fi cea care va beneficia de o alocare de peste 44 milioane lei (fără TVA) din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, pentru ca mult aşteptatele lucrări de modernizare să înceapă anul acesta. Licitaţia va fi organizată în luna august, iar, după finalizarea procedurilor de achiziţie, drumul trebuie terminat în 24 de luni. Banii vor veni de la bugetul de stat, în condiţiile în care, în urmă cu aproape trei ani, acest tronson de circa 12 kilometri a fost trecut în administrarea Ministerului Transporturilor, tocmai pentru a putea fi reabilitat şi a oferi o deschidere spre DN 17, prin comuna Livezile.
Preşedintele PD-L Bistriţa, deputatul Ioan Nelu Botiş, spune că partidul său susţine ca, pe viitor, centura să fie mutată în afara oraşului, pentru se se putea dezvolta conceptul de oraş metropolitan, aceasta urmând să lege Sărata de Budacu de Jos, dar fără viaductele peste Dealul Codrişor, din planul susţinut de primarul Ovidiu Creţu. O astfel de investiţie ar putea, însă, să nu vină decît peste cinci-zece ani, totul depinzînd de priorităţile guvernamentale.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.