Ciupercile, aliment minune

Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra în categoria super-alimentelor, alături de broccoli şi afine. Iată care sînt principalele beneficii aduse organismului: sursă de fibre, vitamine şi minerale ciupercile sînt adevărat aliment-minune, şi asta pentru că nu conţin grăsimi, zahar ori sare şi sînt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B. Ciupercile conţin şi minerale esenţiale, dintre care potasiu, cupru, fier şi fosfor, dar cel mai semnificativ element este seleniul, care nu se gaseste în prea multe fructe sau legume. Conţinînd 90% apă, ciupercile te fac sa te simţi sătul fără să creşti continutul caloric. Ciupercile pot fi folosite în diete pentru că au puţine calorii. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slabire.

Bogate în proteine, ciupercile sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sînt mult mai uşor de digerat, procesul de digestie necesitînd un consum mai mic de energie din partea organismului. Cancerul de sîn poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci, spun cercetatorii. Astfel, femeile care introduc în alimentaţia zilnică ciupercile, prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sînt cu atît mai mici, cu cît consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde.

__._,_.___

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.