Consens PDL – PNL în Consiliul Judeţean?

După multe şedinţe în care au făcut opoziţie conducerii Consiliului Judeţean, consilierii liberali au început, miercuri, să voteze alături de PD-L, doar absenţa lui Anton Vlad făcînd ca proiectele lui Liviu Rusu să primească numai cinci din cele şase voturi liberale posibile.
 
Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de miercuri a CJ s-a aflat şi o rectificare de buget, prin care s-au alocat, printre altele, 376.000 lei către primării. Evident, nu către toate, dar pe listă au încăput cele 22 de primării conduse de membri PD-L şi cele nouă cu primari PNL. Social-democraţii au avut numai un oraş şi patru comune „premiate”, restul de 25 având trecute în dreptul numelui cifra 0. Rectificarea a trecut, astfel, cu voturile liberale şi democrat-liberale, în timp ce social-democraţii au votat împotrivă.
Nu este de mirare, astfel, că există, mai nou, o apropiere între consilierii PD-L şi cei de la PNL, în ciuda disensiunilor avute nu mai departe de şedinţa CJ din 30 noiembrie. Semnalul deschiderii negocierilor, cel puţin la nivelul judeţului, pare a fi dat, iar interesele locale se pare că le-au surmontat pe cele ale conducerii centrale ale PNL, care dă şanse minime unei colaborări cu PD-L în viitorul guvern.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.