Cristian Preda: Vanitatea şi amnezia împiedica PNL să formeze o "majoritate coerentă" cu PDL

preluare HotNews.ro


PNL ar putea forma o "majoritate coerenta" cu PDL, dar aceasta alianta este blocata de "vanitatea si amnezia" liderului liberal, Crin Antonescu, afirma, pe blogul lui, euro-deputatul democrat-liberal Cristian Preda.

"Atunci cand spune ca nu va guverna cu nicio fractiune a FSN, Crin Antonescu comite doua erori", spune Preda, intr-un articol cu titlul "Vanitate & amnezie".

De unde provin erorile PNL, in opinia lui Cristian Preda:

Prima e nascuta din pacatul vanitatii: seful PNL lasa sa se inteleaga ca PNL ar putea face o majoritate monocolora sau ca vreun partid ar mai tolera o guvernare ultra-minoritara precum in 2007-2008. Ce iluzie!
A doua eroare e nascuta din amnezie: dl Antonescu uita ca PNL are in pantec fosta Alianta pentru Romania, un fragment desprins din PDSR, adica din aripa conservatoare a fostului FSN. ApR a intrat in PNL in 2001, dupa ce ratase proba alegerilor parlamentare din anul precedent.

"Amestecul de vanitate si amnezie nu se manifesta, de altfel, doar atunci cand e vorba despre solutii de guvernare, ci a devenit o parte a stilului politic penelist", concluzioneaza euro-parlamentarul, care isi exprima regretul pentru aceasta decizie.

"E pacat ca lucrurile stau asa. Acest partid ar putea face impreuna cu PDL o majoritate coerenta".

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.