Cum să furi peste 7 milioane lei

În urma a 36 de percheziţii la domiciliile mai multor suspecţi şi la sediile unor firme, poliţiştii au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale suspectate de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi evaziune fiscală, al căror prejudiciu este de 7.100.000 de lei. Percheziţiile au fost desfăşurate marţi, simultan, în diferite locaţii (domicilii, locuinţe temporare, depozite, sedii de societăţi comerciale), în judeţele Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Cluj, Mureş, Maramureş şi municipiul Bucureşti, la 20 de persoane suspectate de aceste infracţiuni.
La percheziţii au participat poliţişti de la Investigarea Fraudelor, Combaterea Criminalităţii Organizate, Investigaţii Criminale, Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciul pentru Intervenţie Rapidă, poliţişti din judeţele unde s-a făcut percheziţia şi jandarmi din cadrul I.J.J. Bistriţa-Năsăud.
Procurorul DIICOT  Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud a dispus reţinerea a şapte suspecţi, care urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă. 
Percheziţiile de ieri au fost desfăşurate urmare a activităţilor de cercetare şi probare desfăşurate de poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa – Năsăud, sub supravegherea procurorului din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Bistriţa -Năsăud, cu sprijinul informativ operativ al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale de Informaţii Protecţie Internă.
Infracţiunile de înşelăciune au fost săvârşite în dauna unor societăţi financiare nebancare, valoarea prejudiciului fiind de 3.600.000 de lei, constând în credite şi finanţări obţinute nelegal.
Infracţiunile de evaziune fiscală au fost săvârşite în vederea deducerii/rambursării ilegale de TVA prin realizarea unor circuite financiare fictive cu produse industriale. Valoarea prejudiciului cauzat până în prezent bugetului consolidat al statului este de aproximativ 3.500.000 lei.
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.