Dacian Cioloș despre raportul OLAF pe 2019: Indiferent dacă își ascund sigla sau și-o schimbă, pesediștii rămân cu o rușine, cu rușinea de a fi hoț.

preluare dacian ciolos face book

 Avem raportul pe 2019 al OLAF. În caz că aveți dubii, vreau să vă confirm, din nou, că acolo unde ar fi trebuit să fie autostrăzi putem pune panouri cu numele lui Năstase, Ponta și ale miniștrilor Transporturilor din ultimii 30 de ani, pentru a ne aminti de ce nu le avem. Unde am fi putut avea spitale e musai să punem panouri cu Ponta sau Firea, iar acolo unde ar fi trebuit să fie școli, unele cu Dragnea. Nu suntem o țară de hoți, dar suntem una care a încăput pe mâna hoților. Datele internaționale nu fac decât să confirme din nou, dacă mai aveam nevoie, că bogăția lor este sărăcia noastră. Până nu vom înceta să votăm hoția vom cunoaște doar sărăcia.
Conform OLAF, suntem, ca țară, pe primul loc în 2019 la investigații și recomandări primite. La fel de îngrijorător e și faptul că din 2015 până la finalul lui 2019 suntem pe locul doi în Europa, după Spania, la posibile fraude și nereguli legate de fondurile structurale și tot pe locul doi, după Ungaria, în ceea ce privește investigațiile din care au rezultat recomandări. Practic, noi și Ungaria împărțim la egalitate 35% din cazurile grave de nereguli cu fonduri europene din Uniunea Europeană. Poate așa înțelegeți și de ce liderii PSD au văzut mereu un model în Viktor Orban.
Extrem de neplăcut este și faptul că suntem prezenți în raportul OLAF cu multe exemple de fraude în zona protecției mediului în ultimii cinci ani. Din exemplele prezentate în raport, România acoperă fraude în protecția pădurilor, acvaculturilor și managementul deșeurilor. Subiectele prezentate se suprapun perfect peste o serie de îngrijorări legitime ale societății românești.
În aceste condiții, îi recomand cât se poate de serios ministrului Justiției să trimită de urgență la EPPO numărul de procurori solicitat de procurorul european Laura Codruța Kovesi. Orice amânare ridică serioase semne de întrebare.
Este cât se poate de clar că politicul din România a ignorat cerințele cetățenilor. Am fi putut face atât de multe lucruri bune pentru România dacă nu ne-am fi lăsat seduși de minciună și de impostură. Avem o nouă dovadă că, atunci când simțim că aerul este irespirabil în România, acest lucru nu se datorează faptului că noi am fi diferiți de ceilalți europeni. Diferența e că noi le-am permis hoților să ne fure mai mult și fără teamă. Amintiți-vă câtă zbatere a fost în politicienii din România când Liviu Dragnea și-a văzut numele pe investigațiile OLAF legate de TelDrum și o să înțelegeți de ce orice e ștampilat cu PSD e mânjit cu furtul lor și durerea noastră. Indiferent dacă își ascund sigla sau și-o schimbă, pesediștii rămân cu o rușine, cu rușinea de a fi hoț.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.