Depuneri de coroane şi retragere cu torţe, de Ziua Armatei. RAAL riscă suspendarea activităţii la fabrica din Prund. Şcolile bistriţene au probleme. Primaria bagă 50.000 de euro intr-un monument. Emil Neia Lăcătuş cere romilor să îşi declare etnia

 www.timponline.ro

Depuneri de coroane şi retragere cu torţe, de Ziua Armatei

Ziua Armatei va fi sărbătorită marţi, 25 octombrie, iar bistriţenii sunt invitaţi să participe la evenimentele ce se vor desfăşura cu această ocazie.

www.mesagerul.ro

RAAL riscă suspendarea activităţii la fabrica din Prundu Bârgăului

Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud a aplicat, luni, o amendă de 60.000 de lei societăţii RAAL SA Bistriţa, pentru funcţionare fără autorizaţie de mediu la fabrica din Prundu Bârgăului, adică exact unde RAAL are activitatea de bază, cu 900 de angajaţi din totalul de 1400 câţi are compania producătoare de radiatoare şi sisteme de răcire pentru maşini şi utilaje, companie exportatoare în peste 30 de ţări. Potrivit comisarului-şef Ioan Borş, amenda a fost dată împreună cu un termen de 3 luni până la care RAAL trebuie să facă demersurile de obţinere a autorizaţiei, termen de la care Garda de Mediu va fi nevoită să dispună suspendarea activităţii la fabrica din Prund, care nu mai poate continua fără îndeplinirea condiţiilor de mediu cerute de o autorizaţie.

www.bistriteanul.ro

Şcolile bistriţene au probleme de sănatate

La ora actuala in Bistrita exista un deficit de cadre medicale pentru cabinetele medicale din scoli. Cele 24 de unitati de invatamant din municipiul Bistrita au fost arondate doar la noua cabinete scolare. De fiecare cabinet apartin, in medie, doua - trei scoli din oras.
Asistenta medicala a elevilor din municipiul Bistrita a fost atribuita la doar noua cabinete medicale. De fiecare cabinet apartin, in unele situatii, chiar si mai mult de trei scoli din Bistrita. In judet situatia este si mai grava: in mediul rural cabinetele medicale scolare lipsesc cu desavarsire.

www.citynews.ro

Primaria bagă 50.000 de euro intr-un monument

Municipalitatea bistriteana va contribui cu 50 de mii de euro la realizarea unui monument, care va fi amplasat in sensul giratoriu din fata Extensiei Bistrita a Universitatii Babes Bolyai. Proiectul privind monumentul "Biblioteca Virtuala" a fost prezentat la finele anului trecut de initiatorul acestuia, Liviu Mocan.

www.bistritaonline.ro

Emil Neia Lăcătuş cere romilor să îşi declare etnia
 

Într-un comunicat remis presei de către preşedintele organizaţiei judeţene a Partidei Romilor ProEuropa, Emil Neia Lăcătuş, se arată că “având în vedere faptul că există informații care ne spun că un număr important de etnici romi se declară în fața recenzorilor români sau maghiari, revin cu rugămintea mea către toți romii din județul Bistrița-Năsăud să-și declare etnia”

Foto: www.timponline.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.