Dictatura PSD în UCGN a fost instaurată joi, 10 mai! Turnătorul la Securitate Gheorghe Onul, primar de Salva, a fost re -ales președinte, pentru a mai executa niște ilegalități. Miza este mare și pesediștii vor să mai fure cu acte!

 Turnătorul la securitate Gheorghe Onul uns, prin vot deschis, președinte al Uniunii Comunelor Grănicerești Năsăudene! Tănase Todoran omorât a doua oară!


Dictatură! UCGN a fost capturată în întregime de PSD. Ultimul act s-a consumat joi, 10 mai! Fostul turnător la Secu, primar în funcție la Salva, Gheorghe Onul a fost re-pus președinte.
Restul pesediștilor și-au împărțit Consiliul Director, pentru a putea influența luarea deciziilor. Un primar a citit o listă, pe care apăreau chiar și persoane absente și mașina de vot a ridicat mâna și i-a declarat consilieri. În bătaia de joc a Legii de funcționare a asociațiilor și fundațiilor și a statutului acestei organizații NONGUVERNAMENTALE!


În sala de ședințe a O.S. Someș Țibleș din Năsăud, amenajată într-o clădire revendicată de urmașii foștilor grăniceri, s-a desfășurat joi, 10 mai, ultimul act din scenariul de capturare a Uniunii Comunelor Grănicerești Năsăudene de către hoardele pesediste, pe fondul Adunării Generale anuale ale organizației. Practic, pe motivul aprobării bilanțului financiar pentru anul 2017, câr-mâr, fostul Executiv a organizat și alegerea noului președinte!? Care, ce să vezi, este tot fostul președinte! Adică turnătorul Securității, dovedit de Curtea de Apel București, nimeni altul decât primarul de șase ori mincinos al comunei Salva, pesedistul Gheorghe Onul. Care, în declarațile de preluare a celor șase mandate consecutive la conducerea Primăriei Salva a mințit cu nerușinare, că nu ar fi colaborat cu fostele organe de securitate. Tupeu, nu glumă! Personajul în cauză a susținut cele șapte puncte de pe ordinea de zi, a ședinței, ultimul adăugat la plezneală: adică, punctul șapte, referitor la alegerea președintelui și noului Comitet Director, organe executive care vor conduce ong-ul captiv politic, în următorii patru ani!? Fără contracandidat, Onul era cât pe ce să fie aclamat la scenă deschisă de mașina de vot pesedistă, care nu s-a sfiit și cu tupeu maxim a călcat cu bocancii mafioți ai complicității idealurile grănicerilor morți pe câmpurile de luptă, cât și statutul în vigoare al organizației înființate după 1990, pentru recuperarea patrimoniului naționalizat abuziv și acordarea de burse! Faptul că, legea în baza căreia funcționează ong-ul, respectiv statutul acestuia, în vigoare, spune la articolul 1. alineatul 3. că: ”Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene este o organizație nonguvernamentală și apolitică, nu susține nici un partid politic sau coaliții de partide, desfășurîndu-și activitatea autonom”
nu i-a împiedecat pe grăbiții șefi de filiale de partid, membri PSD și PNL sau AlDE, primari, viceprimari, adică reprezentanți ai statului, potrivit art 64. din Legea 215, să execute la foc automat capturarea politică, de facto, a UCGN.


Iar ”Omului” Onul nu i-a fost rușine să prezideze ședința adunării generale a UCGN! Deși, numai el și documentele de la Secu mai ”țin minte” ce delațiuni a executat pentru a ”merita” privilegiile cu care a fost potopit. Ultimul premiu pentru delațiune, încă un mandat de președinte al UCGN, ca să-i treacă stresul termenelor de judecată și rușinea publică, a fost pus în scenă, cu ocazia Adunării Generale a UCGN, fără a se mima, măcar, o urmă de democrație, adică niște voturi de formă, acolo. Materializat prin ridicarea mâinii, ca la ședințele PSD! Vreți să fiu președintele vostru în continuare? Zicea un alt pesedist, în urmă cu două luni, la Sala Palatului din București! Ceva asemănător s-a întâmplat și pe 10 mai, la UCGN. Doar că, la Năsăud, coada de topor, un pesedist sub acoperire la PNL, pre numele lui Anton Dragotă l-a tămâiat de parcă îl propunea spre „sfințire” pe turnătorul Onul, atunci când a executat ordinul de propunere a ”catindatului”. Din 34 de delegați prezenți la lucrări, cel puțin 30 au votat pentru! Că cică au primit ordin de la Radu Moldovan, se aude, iar primarul de Năsăud, era în sală, atent la cine ce face cu mâinile! Adică cum votează! Au lipsit aplauzele că masa a fost servită la insula grănicerilor, unde au fost investite cam 3 miliarde până acum, pentru domnii pesediști! Că, UCGN este un ONG de binefacere pentru bieții pesediști care au angoase și crampe legate de statul de drept, nu? Care cu CNSAS, care cu alte instituții abilitate! De la furat, la falsificat, și la alte infracțiuni, sărăcuții de ei, trebuie protejați! Să nu sufere, să nu îi doară! Ce contează că elevii din fostele comunități nu au bani de cărți și de altele! Burse? Să le dai burse mocca? Pentru ce? Nimic! Se umfla în pene acoperitul Dragotă, în urmă cu doar doi ani. Proba video este pe internet. Pe urmă, când a mirosit că s-ar putea pricopsi cu un loc de cabană, la Colibița, din hectarele pe care UCGN le-a notificat la Primăria Bistrița Bârgăului sau pe care s-a făcut stăpână firma REGNA Forest, firmă de origine securistă, se pare, și, s-a trezit vice președinte, a început să pozeze în samarineanul milostiv, care dorește binele copiilor orfani!? Ipocrizie de milițian relocat la grăniceri!


UCGN o vacă de muls, un patrimoniu de jefuit. Tănase Todoran omorât a doua oară!


Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene a fost infestată de mai bine de 10 ani de hoardele pesediste pentru a fi capturată și pentru ca patrimoniul ei să poată fi jefuit cu acte în regulă. Dar confiscarea deplină a fost făcută jabia oi, 10 mai. Faptul că Gheorghe Onul, mâna cu care acoperiții, mai mult sau mai puțin vizibili, semnează mimând legalitatea a fost tras de cheiță să candideze cu nerușinare pentru încă un mandat la președinția UCGN, spune ceva despre sufletul lui de trădător, care ori nu se teme de Dumnezeu și de Sfinții Martiri Mărturisitori ori și-a pierdut mințile?! Una din două! Gestul lui diavolesc de a se ține cu dinții de funcția de la UCGN, deși ar trebui să se ascundă și, să nu mai iasă în lume, după ce a fost dat în fapt că a mințit de 6 ori în declarații publice, este echivalent cu omorârirea pentru a doua oară a celor trei țărani curajoși de pe Valea Sălăuței și a luminatului mărturisitor Tănase Todoran, aflat în fruntea lor!

Care-i miza? Ce se mai poate fura, aparent legal, de la UCGN?
Mânați din spate de șefii lor pesediști, delegații la Adunarea Generală a organizației care se revendică de la vechile administrații grănicerești, dar care este doar o copie palidă a ceea ce au fost acestea, executanți ai ordinelor lui Radu Moldovan, primari, viceprimari și consilieri PSD, ajutați cu inima deschisă de confrații lor useliști trădătorii de la PNL au pus de o capturare pe față a Executivului UCGN astfel: turnătorul emerit Gheorghe Onul, președinte, iar restul zeloșilor ajutanți, membri în Consiliul Director! Citiți de pe listă. Și votați tot așa. În final, s-a putut observa, în clar, revelată, fotografia grupului de interese care operează jefuirea a ceea ce a mai rămas din patrimoniul fabulos al grănicerilor, patrimoniu existent pâna la naționalizarea din 1948! Care mai de care, mai hulpavi!
În fapt, ceea ce râvnesc acești așa ziși bărbați sunt următoarele imobile, clădiri și terenuri: Spitalul de pe Independenței, pe care Radu Moldovan, președinte al CJ BN îl vrea recuperat, deși l-a pierdut din propria prostie; patrimoniul de la Năsăud, pentru care Mircea Romocea era în stare să-l contracandideze joi pe turnătorul la la Salva, numai și numai să pună mâna lui hămesită pe clădirile și terenurile revendicate de grăniceri; 300 de hectare de pădure la Coșna, reținute printr-o lege neconstituțională la Suceava; alte o grămadă de proprietăți aflate pe teritoriul unor comune, după care plâng primarii acestora și pe care UCGN nu le-a revendicat încă în instanță, rămânând doar la faza de comisii locale de fond funciar; 2,5 hectare în buricul Bistriței, etc. Și astea sunt doar câteva dintre fostele averi, nici măcar jumătate din proprietățile plătite cu sânge și vieți omenești în războaiele Imperiului Austriac de înaintașii parodiilor de urmași de grăniceri, participanți la AG a UCGN de joi, 10 mai.
În rest, la ședința UCGN, de joi, a fost compusă din multă gargară ieftină, adevăruri cusute cu ață albă și manipulare agresivă! Și asta pentru că, la UCGN ca și în toată România, urmașii în PSD a criminalului de la Revoluție Ion Iliescu au ochit ce se mai poate fura și după ordinul pe unitate, ciordiți cât de mult puteți, dat nu demult, au trecut la fapte! Ce mai contează că, într-o bună zi, Dumnezeu ne va chema pe toți să dăm SEAMĂ! Chiar dacă PSD-ul va instaura raiul hoților și al infractorilor în această țară, toți vom răspunde în fața JUSTIȚIEI DIVINE! Iar unii dintre jefuitorii de la UCGN vor răspunde și în fața Statului de DREPT! Chiar dacă-l vor mort! Eu am încredere în poporul român și în setea lui de libertate. Și nu în ultimul rțnd am încredere în Justiție!

Florica Dura, scriitor și jurnalist, activist civic, delegat din partea fostei comunități grănicerești Sîntioana în Adunarea Generală a UCGN

Foto: gazetadebistrita.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.