DNA -ul pădurilor prinde contur! Mihai Goțiu, unul dintre inițiatorii legii de înființare, a făcut anunțul!

preluare mihai goțiu face book

 VICTORIE! SUPER-VESTE PENTRU PĂDURI, ape și aer curat! Proiectul de lege pentru înființarea ”DNA-ului Pădurilor” (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu) a fost adoptat, astăzi, de Camera Deputaților, a postat pe pagin ae socializare senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu.

Legea am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari USR din comisiile Juridice și pentru Mediu - Stelian Ion, Silviu Dehelean, Cornel Zainea, George Edward Dircă, Dan Popescu și Allen Coliban. Obiectivul ei este de înființare a unei structuri cu procurori specializați în investigarea infracțiunilor de mediu, atât a celor din domeniul tăierilor ilegale de păduri, cât și a celor legate de protejarea apelor, poluare ori traficul cu deșeuri toxice.

Aceasta este doar una dintre legile și măsurile pentru care luptăm în Parlament și al căror scop e de a asigura României un viitor mai verde și mai sănătos. Puțini ne dădeau șanse, în urmă nu cu mulți ani, când, alături de voi, înfruntam jandarmii în stradă, pentru salvarea Roșiei Montane ori a pădurilor. Am auzit de atâtea ori, de prea multe ori, că ”interesele sunt prea mari”, că ”sunteți prea mici pentru războiul ăsta”, că ”n-o să reușiți să faceți nimic”. Aceleași mesaje defetiste le-am auzit și după ce am intrat în politică și am ajuns în Senat.

Ei bine, uite că se poate! Cu ajutorul vostru, al tuturor celor care ați sperat, v-ați implicat și ne-ați sprijinit, suntem la un pas să schimbăm istoria.

Lupta nu s-a încheiat, însă. Pentru această lege, mai urmează un vot la Senat. Acolo unde, săptămâna trecută, am obținut un vot în unanimitate pentru schimbarea Codului Silvic, astfel încât să blocăm una dintre cele mai utilizate metode de furat păduri. Pentru acea lege, mai avem nevoie și de confirmarea de la Camera Deputaților. De asemenea, o altă lege, de înăsprire a sancțiunilor pentru tăierile ilegale și furtul de arbori, a intrat în dezbatere.

Nu am câștigat încă războiul. Dar continuăm lupta mai plini de încredere!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.