E nevoie de o miliție specială pentru apărarea pădurilor? Exemplul ucrainenilor. Emil Iugan, patronul Miss Grup rupe tăcerea: statul apără interesele Schweighofer! Se fură în continuare cu complicitatea poliției, spune un agent economic sub acoperire

preluare you tube

Duminică seara, postul Antena 3 a difuzat documentarul În premieră, realizat de cunoscuta ziaristă Carmen Avram. 

Supratitrat Magnați de rumeguș, documentarul a făcut dezvăluiri care vin să confirme faptul că statul român a protejat interesele firmei austriece  HOLZ în dauna propriilor interese. De altfel, unul dintre agenții economici bistrițeni, șantajat de oamenii firmei austriece și care a fost ținta organelor financiare românești care se pare că aveau ca temă închiderea firmei Miss Grup, Emil Iugan rupe tăcerea și spune că:

„Sunt dezamăgit de ușurința și naivitatea cu care ne-am înstrăinat resursele. Am fost tratați (n.r. firmele românești din industria lemnului) ca oameni de mâna a doua. Întâi erau ei (n.r. austriecii de la Schweighofer) și abia pe urmă eram și noi la licitații, la ce mai rămânea

a declarat Iugan în documentarul citat.

Un alt agent economic, care face declarații sub acoperirea anonimatului, spune că, se fură în continuare și că se dau bonusuri pentru cei care fură din pădure pentru a livra companiei austriece. Cu complicitatea polției!

detalii în clipul preluat pe you tube.com

Avocatul Bogdan Tudor, președinte Nostra Silva, spune că austriecii au cumpărat ilegal păduri de la composesorate și terți, și că statul român ar trebui să dea în judecată firma austriacă pentru a recupera pădurile, dar se pare că oficialii români se tem să facă acest lucru.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.