Emil Boc: Vom elimina impozitul minim din această toamnă şi vom menţine cota unică de 16%

preluare HotNews.ro


Premierul Emil Boc a declarat vineri ca Executivul va elimina "din aceasta toamna" impozitul minim platibil de firme si va mentine cota unica de 16%. In completare, ministrul Economiei Adriean Videanu a mentionat datele de 1 octombrie sau 1 noiembrie pentru eliminarea impozitului minim. Premierul a mai spus ca "deocamdata nu avem in vedere discutii cu FMI pentru un nou imprumut". Premierul a mai promis simplificarea birocratiei pentru platitorii de taxe si impozite. Declaratiile au fost facute la Conferinta de lansare a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2010".

Declaratiile premierului vin la doar trei zile dupa ce ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a spus pentru ZF ca sustine inlocuirea cotei unice de impozitare si cu impozitarea progresiva.

Si ministrul Economiei, Adriean Videanu, a pledat vineri pentru mentinerea cotei de 16%. "Cota progresiva nu are nici un fel de valente economice. La un moment dat, ar putea avea o dimensiune sociala", a spus Videanu.

Acesta a mai anuntat ca Executivul are in lucru "un proiect legislativ pentru sprijinirea tinerilor absolventi, care prevede un sprijin de 20% din valoarea unei investitii, precum si cu garantii de stat pentru infiintarea de companii noi de tinerii absolventi pina in 35 de ani".

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.