Gabi Balint va antrena echipa Moldovei

 Gabi Balint a preluat echipa nationala a Moldovei, fostul international roman a semnat contract valabil pentru doi ani de zile. Dupa ce a pregatit mai multe echipe de club, pentru Balint aceasta este prima experienta la o prima reprezentativa.

"Da, este adevarat, am semnat pe 2 ani de zile. Obiectivul? O prestatie mai buna decat in campania precedenta. "Am decis impreuna cu federalii sa lucrez doar cu antrenori moldoveni. Am si un nume pe care l-as vrea neaparat langa mine, Ion Testimitanu. L-am avut fotbalist pe vremea cand antrenam la Serif, a evoluat prin Anglia si este un nume emblematic pentru aceasta tara. Asa cum Iordanescu mi-a dat mie o sansa si m-a luat secund la nationala Romaniei, asa vreau sa fac si eu cu Ion”, a declarat Gabi Balint (gsp).

De-a lungul carierei de antrenor, "Pele" Balint a fost de doua ori antrenor secund la nationala Romaniei. Fostul atacant al tricolorilor se afla la cea de-a doua experienta in Moldova, dupa ce a pregatit pe Sheriff Tiraspol in sezonul 2002-2003.

Fostul selectioner al Moldovei a fost Igor Dobrovolski, dar clasarea pe ultimul loc in grupa de calificare (chiar si in urma Luxemburgului) pentru Cupa Mondiala l-a lasat pe tehnician fara loc de munca. Demn de mentionat este faptul ca Moldova se afla in penultima urna pentru tragerea la sorti, iar adversarii sunt foarte puternici.
preluare HotNews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.