Impozite cu 5% mai mari de la anul

Bistriţenii persoane fizice vor plăti, de la anul, impozite pe terenuri, clădiri şi mijloace auto cu 5% mai mari faţă de anul acesta, în urma hotărârii aprobate, joi seara, de consilierii municipali.
Proiectul de hotărîre legat de taxele şi impozitele pe anul 2010 a intrat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Bistriţa pe joi şi a adus bistriţenilor de rând o majorare a impozitelor pe imobile, terenuri şi maşini. Această indexare cu 5% a fost explicată de primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, prin prisma Hotărârii de Guvern 956/2009, prin care actualul executiv a decis indexarea valorilor taxelor şi impozitelor locale cu 20% faţă de nivelurile stabilite încă din anul 2006. Cum, la Bistriţa, impozitele deja erau majorate cu 20% pentru persoanele juridice, acestea au scăpat de surprize neplăcute. În schimb, pentru persoanele fizice, dările către municipalitate erau indexate doar cu 15% faţă de nivelul din 2006, motiv pentru care acestea vor creşte în 2010 cu cinci procente.
Bistriţenii persoane fizice au o singră şansă să recupereze din acest „handicap”, plătindu-şi taxele şi impozitele integral până la data de 31 martie 2010, pentru care vor primi o reducere de 10%.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.