L-au tras pe dreapta!

 Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, au prins în flagrant un agent principal de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Poliţia Comunală Şieu-Măgheruş, în timp ce primea mită suma de 300 de lei, se arată într-un comunicat remis de DGA.
Acţiunea a fost organizată după ce două persoane au sesizat DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud cu privire la faptul că agentul C.A. le-a cerut bani pentru a nu-i sancţiona contravenţional. În urma denunţurilor, procurorul competent a autorizat introducerea în cauză a unui investigator sub acoperire.
Astfel, în cursul zilei de joi, un ofiţer DGA a efectuat o depăşire, încălcând linia continuă. Poliţistul C.A., care participa la o acţiune de control împreună cu lucrătorii de la Drumuri Naţionale, pe raza comunei Şieu-Măgheruş, l-a oprit pe ofiţer, cerându-i suma de 300 lei pentru a nu lua împotriva sa măsurile prevăzute de lege. La insistenţa poliţistului, investigatorul sub acoperire a introdus trei bancnote de 100 lei în portiera maşinii de poliţie, astfel încât să nu fie văzut de cei din jur.
După ce a luat banii, agentul C.A. i-a dat o bancnotă de 100 lei unui coleg din echipa de control în contul unei datorii mai vechi. În momentul intervenţiei DGA, colegul respectiv s-a speriat şi a aruncat toţi banii pe care îi avea asupra sa în şanţul de pe marginea drumului. 
Faţă de C.A. s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, fiind cercetat în stare de libertate.
Rutieristul în cauză este acuzat şi de faptul că, în luna iulie a acestui an, în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu privind controlul traficului rutier în raza de competenţă, a pretins şi a primit în două rânduri, 100 euro, respectiv 50 lei, de la doi conducători auto, pentru a nu-i sancţiona după ce au efectuat manevra de depăşire încălcând linia continuă.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.