La Maieru plătește fraieru! De contribuabil! Pe principiul: „dacă boierul (PSD) dă, să fie primit!” Investiții de 9 000 de euro în trei pereți de garaj!

comunicat de presă USR BN

Călin Stan, președintele USR Bistrița, continuă seria de analizelor referitoare la investițiile supraevaluate ale pesediștilor aflați în funcții pe la primării din județ: astăzi e Maieru și e vorba de un garaj cu trei pereți, fiecare evaluat la 3000 de euro! Total 9 000! primarul are casă grea! Copii de ținut și alte cheltuieli... Nota red

Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile în perioada de pandemie, de ce nu ar fi tot așa și prin comune? Un exemplu de risipă de bani publici, dar și de practici de atribuire a lucrărilor publice cel puțin îndoielnice, ne vine de această dată de la Maieru.

„Mica Chină”, cum era cunoscută odinioară - mai mult pentru localnici -, comuna Maieru, prin administrația locală din prezent, pare că vrea să își recapete „renumele”, de această dată în sens negativ.

Doar la Maieru construcția unui garaj auto - pentru autospeciala de tip ambulanță din localitate - se poate realiza în trei zile, cu tot cu procedura legală de contractare, conform anunțului de achiziție publică din sistemul electronic SEAP-SICAP. Publicată pe data de 25 mai 2020, lucrarea a fost atribuită o zi mai târziu și recepționată ca finalizată pe data de 29 mai. (Fotografia cu garajul finalizat, în imaginea de mai jos)

Poate impresiona acest „record” pe cineva care nu e din localitate și care nu știe că, în realitate, lucrările au fost demarate în fapt încă de la începutul lunii. Iar construcția a fost realizată de o firmă cu doar doi angajați, care nu e la prima lucrare în acest sistem din banii Consiliului local Maieru. Practic „licitația” de pe SEAP-SICAP nu a fost decât o formalitate, care să aducă aparența de legalitate în atribuirea lucrării.

Cât despre preț, ce să mai vorbim? 47.000 de lei - (adică 470 de milioane de lei vechi) – nu e tocmai un „mizilic” pentru o construcție cu doi pereți și un acoperiș pe post de garaj, „lipită” de peretele exterior al clădirii cu funcționalitatea de dispensar medical din Maieru.

Dacă „boierul” dă – a se citi în acest caz primarul PSD al comunei –, să fie primit! Căci păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește. În cazul nostru, ca și în multe altele, comunitatea locală, și nicidecum primăria. Care nu achită în nicun caz lucrări supraevaluate, atribuite „pe șest”, din banii personali ai edililor săi, ci din bugetul public!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.