Ministerul Fondurilor Europene interpelat în problema asfaltării drumului de acces la ferma de familie a primarului comunei Mărișelu!

comunicat de presă USR BN

Deputatul USR de BN Cristina Iurișniți a adresat o interpelare Ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, referitor la potențiala delapidare de bani europeni, despre care publicația noastră a scris de mai multe ori, pusă în practică cu dedicație pentru familia primarului PSD de Mărișelu, Horea Petruț. 

Ulterior, într-un comunicat remis presei bistrițene, parlamentarul a precizat termenii interpelării, din care cităm:

”În fapt, cetățenii comunei au sesizat faptul că proiectul construcției drmului în cauză este finanțat din fonduri europene și a fost construit pentru a satisface interesul privat al primarului. În speță, drumul nou asfaltat deservește societatea comercială - fermă zootehnică - pe care o deține familia primarului și care este aflată în satul Domnești, comuna Mărișelu.
Din punct de vedere juridic, pretinsa situație de fapt se încadrează în dispozițiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Prin interpelarea adresată domnului Ioan Marcel Boloș, ministru al Fondurilor Europene, am solicitat următoarele:
1. Să se dispună o anchetă efectuată de Corpul de control în cadrul unității administrativ-teritoriale Mărișelu, prin care să se verifice cu prioritate situația expusă anterior.
2. În ipoteza identificării unor acte juridice nelegale, să fie realizate demersurile legale care se impun pentru:
(i) a sancționa autorul,
(ii) pentru a recupera potențialul prejudiciu”.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.