Oierii cheamă la revoltă! După bihoreanul Cioncaș, brașoveanul Lucian Suciu dă de pământ cu guvernanții! Sătul de minciuni și păcăleli, oierul pune degetul pe rană!

preluare agrointel.ro

 Mesajul puternic al unui cioban pentru mai-marii țării, pentru cei care conduc destinele agriculturii în special! Cunoscutul oier Ioan Suciu (42 de ani) din Făgăraș, județul Brașov, a intrat în direct pe Facebook pentru a face o analiză a anului 2018, dar și pentru a da un semnal de unitate al crescătorilor de ovine pentru 2019.

În live-ul făcut, Ioan Suciu se adresează atât celorlați colegi din oierit, cât și conducătorilor țării și mai ales ministrului agriculturii Petre Daea. ”Doresc să îi transmit ministrului Petre Daea să analizeze foarte bine situația din agricultura românească, să stea foarte atent, să oprească odată jaful din agricultura românească și mă refer mai ales la actele false pentru berbeci. Să nu ne mai păcălească cu centre de colectare a lânii, să nu ne mai păcălească cu purceii de rasă. Tot de a promovat domnia sa a fost praf în ochi, un dezastru asupra noastră”, a spus oierul, supărat mai ales că politicienii se laudă cu un an 2018 foarte bun pentru agricultură. ”Anul 2018 a fost DEZASTRUOS”, a subliniat oierul, informează site-ul agrointel.ro

Lucian Suciu a arătat că în 2018, problemele oierilor nu s-au rezolvat, ba dimpotrivă, s-au acutizat. ”Vom începe o mare campanie împotriva lor și vor vedea că nu suntem așa de proști cum cred ei. Prognosticurile pentru 2019 sunt cele mai sumbre. Nu mai vrem aberații, tâmpenii, știm prețurile. Mielul l-am vândut cu patru lei, lână niciun centru, laptele de 12 ani e negociabil și problemele noastre au rămas la fel, ba mult mai grave. Nu credem și nu ne îmbătăm cu apă rece, cu trucuri, cu vrăjeli, cu aberații”, a spus oierul, arătând că mai sunt trei luni până când ciobănașii vor trebui să vândă mieii și nu știu cui îi vor da sau la ce prețuri.

”Noi muncim, nu furăm, nu ascundem milioanele de euro cum fac ei. (…) Nu vă mai fie frică, nu vă mai ascundeți sub masă, haideți să mergem peste ei. Numai noi putem face dreptate, dacă noi nu facem nimic, nu se schimbă nimic”, a fost îndemnul la mobilizare transmis oierilor.

Cât pentru conducătorii țării, mesajul lui Ioan Suciu a fost clar: să demisioneze și să vină oameni responsabili care știu ce înseamnă să faci agricultură: ”Țara asta e plină de scrapie și voi vă faceți că plouă. (…) Luați-vă bagajele și fugiți din țara asta”, a spus Ioan Suciu.

Semnalul dat de Suciu vine după un altul dat de bihoreanul Alexandru Cioncaș, care, nu demult a spus adevărul despre distrugerea oieritului românesc de către mafia celor care vând certificate de origine, inginerie prin care se vor prăbuși rasele de oi cu specific românesc. Cei doi oieri dau semnale de alarmă grave privind deturnarea fondurilor europene în folosul unor interpuși și a unor oieri, care, iau cu sacul fondurile de susținere, în timp ce falsifică certificatele de origine, dar și produsele rezultate de la oi. Nota redacției.

 

Foto: Lucian Suciua, captură de pe pagina de face book personală

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.