Ordonanța militară 7: Personalul medical, ținut în țară. Încă o localitate intră în carantină, zboruri suspendate cu alte 9țări

preluare ziare.com

 Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat sambata masurile din a 7-a ordonanta militara emisa de pe 16 martie, cand a fost decretata in Romania stare de urgenta. O noua lcoalitate intra in carantina totala, zboruri cu alte 9 tari sunt suspendate pentru 14 zile si sunt luate masuri suplimentare pentru transportatori, astfel incat acestia sa poata continua activitatea in conditii de siguranta.

Localitatea vizata de OM7 este Tandarei, din judetul Ialomita. Aici au fost inregistrate 31 de cazuri de infectare, peste 60% din cazurile din judet, si 7 morti. Deja de dimineata, armata a fost adusa in localitate pentru a impune masurile de distantare sociala.

In ce priveste zborurile, acestea vor fi suspendate, de maine de la ora 23:00, si cu Austria, Belgia, Elvetia, SUA, UK, Irlanda, Olanda, Turcia si Iran.

Vela a anuntat "o veste buna", si anume ca romanii care vor sa lucreze sezonier in alte tari pot pleca cu zboruri charter. Ministrul de Interne a subliniat insa ca nu au voie sa plece cei din domeniul sanitar si asistenta sociala.

OM a fost deja publicata in Monitorul Oficial, la scurt timp dupa ce s-a incheiat declaratia de presa.

Urmareste LIVE cele mai noi date despre criza COVID-19 in Romania si in lume. Continuare aici

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.