Primăria Bistriţa îi iartă pe datornici

Persoanele juridice şi fizice care au acumulat penalităţi de întîrziere la plata impozitelor şi taxelor locale, dar şi a chiriilor şi redevenţelor au şansa să scape de aceste datorii, în urma unor proiecte de hotărâre adoptate, marţi, de Consiliul Local Bistriţa.
 
Firmele bistriţene care au început să simtă tot mai tare criza economică-financiară primesc, prin aceste iniţiative ale primăriei, o mînă de ajutor. Astfel, dacă îşi achită integral impozitele şi taxele pe anul 2009 şi pe primul trimestru din 2010, societăţile comerciale pot cere municipalităţii să îi ierte de plata penalităţilor acumulate, în baza unei cereri pe care o pot depune până în 31 martie 2010. La fel vor putea face şi persoanele fizice, indiferent că sunt restante la plata impozitelor sau a unor chirii. Firmele care vor solicita acest ajutor “de minimis” trebuie, însă, să nu fie în procedură de insolvenţă sau lichidare, iar suma maximă de care vor fi iertate nu poate depăşi 200.000 euro de fiecare firmă, pe durata a trei ani de aplicare a acestei măsuri.
Primăria Bistriţa a estimat că de această măsură ar putea beneficia peste 2700 de persoane juridice, iar suma totală a ajutorului “de minimis” ar depăşi 2 milioane lei. La nivelul  municipiului existau, în noiembrie, debite restante în sumă de peste 4 milioane lei, la care se adaugă  majorările şi penalităţile de întîrziere în valoare de 1,256 milioane lei, în cazul impozitelor şi taxelor locale, plus circa 221500 lei şi penalităţi de întîrziere de peste 877000 lei, în cazul chiriilor şi redevenţelor.
            

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.