Procesiunea Icoanei "Maica Domnului de la Guadalupe", astăzi la Bistriţa. Mărişelu pierde cu 3-1 şi ratează promovarea. Chiar dacă au salarii mici, asistenţii maternali din judeţ nu renunţă la copii. Fântânile arteziene, imagine dezolantă.

Mesagerul: Procesiunea Icoanei "Maica Domnului de la Guadalupe", astăzi la Bistriţa

Pornit de la Timişoara, trecut prin Gherla, pelerinajul în România al Icoanei "Maica Domnului de la Guadalupe - patroana copiilor nenăscuţi" ajunge astăzi la Bistriţa, unde Icoana va sta două zile, după care va pleca la Aiud. Cu această ocazie, Protopopiatul Greco-Catolic de la Bistriţa organizează un program dedicat apărării vieţii copiilor condamnaţi la moarte prin avort, a comunicat protopopul Ioan Vasile Frişan. Icoana va fi instalată astăzi, la ora 17.00, la Biserica Greco-Catolică "Bunavestire" de pe strada Gării, unde va fi prezentată misiunea ei, iar de la ora 19.00 va avea loc Sfânta Liturghie urmată de Paraclisul Maicii Domnului. La ora 21.00 se va proiecta un film despre apariţia Preacuratei Fecioare Maria la Guadalupe, după care, începând cu ora 22.00, Icoana va fi purtată pe traseul Biserică - B-dul Decebal - str. A. Mureşanu - Spitalul Judeţean (în faţa căruia va avea loc o rugăciune) - str. General Grigore Bălan - zona Pietonală - Biserica Romano-Catolică Sf. Anton (Liturghie mariană) - Biserica "Bunavestire", procesiunea încheindu-se cu un program de cântece mariane. Mâine, 17 iunie, după Sfânta Liturghie şi proiectarea filmului.

Citynews: Mărişelu pierde cu 3-1 şi ratează promovarea (Update)
Vointa Mariselu a ratat promovarea in liga a treia, dupa ce a fost invinsa cu 3-1 de reprezentanta judetului Botosani, Luceafarul Mihai Eminescu. Partida s-a jucat la Gura Humorului. Oficialii Vointei au contestat la pauza dreptul de joc al unui fotbalist advers si comisiile federatiei vor decide daca rezultatul va ramane acelasi la masa verde.

 

Vointa Mariselu: Camarasan, Musina (88 Todoran), Muscar, Nap, Hondrari, Bucur, A. Moldovan, Vaida, Borsan, Coste (63 Fl. Moldovan), Fodor

 

 

Luceafarul Eminescu: Luca, Cardas, Lionte, Ciornea, Gradinariu, Zemleacov (77 Strateanu), Antonescu, Vasilachi, Jigailov (69 Valenciuc), Haisan (63 Matei), Constantin (88 Pontus).

 

Arbitri: C. Amarandei, M. Anton, D. Hulubei - toti din Vaslui
Obs. Sorin Boca si Emil Lupulescu - ambii din Iasi

 

UPDATE - Minutul 10: Luceafarul deschide scorul prin Jigailov, care scapa singur pe dreapta si il executa pe Camarasanu cu un sut la coltul lung, langa bara. (1-0)

Bistriţeanul: Chiar dacă au salarii mici, asistenţii maternali din judeţ nu renunţă la copii

Cu toate ca la nivel national, in ultima perioada au fost inregistrate cazuri in care asistentii maternali au renuntat la copiii pe care ii aveau in plasament, in judetul Bistrita-Nasaud, pana acum nu exista cereri de acest gen. Salariile brute ale asistentilor nu depasesc 1.100 de lei, insa, chiar si asa prefera sa ii creasca pe copii.
In ultima perioada, zeci de asistenti maternali profesionisti din mai multe judete ale tarii au renuntat la copiii pe care ii aveau in plasament, in special din cauza masurilor de diminuare a veniturilor anuntate de Guvern. Majoritatea au preferat sa plece la munca in strainatate, unde castiga mai multi bani.

Insa, desi la nivel national, Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se confrunta cu astfel de cazuri, in judetul Bistrita-Nasaud, conducerea institutiei asigura ca pana acum niciun asistent nu si-a manifestat intentia de a renunta la copii.

BistriţaOnline : Fântânile arteziene, imagine dezolantă

Pe aşa temperaturi, orice bistriţean şi-ar fi dorit să se poată răcori în preajma unei fântâni arteziene. Din păcate, din cele trei fântâni, doar cea de la Spitalul Judeţean poate oferi o oază de răcoare pentru trecători.

Fântâna din faţa Palatului Administrativ ne oferă cea mai jalnică privelişte. Mizerabilă, nefuncţională, urâţită cu grafitti şi loc de aruncat cutii de bere goale şi mingi sparte – aceasta este fântâna pe care o pot „admira” zilnic turiştii cazaţi la hotelurile din zonă şi bistriţenii care au drum prin Piaţa Petru Rareş.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.