Romsilva a pierdut majoritatea fondurilor de vînătoarea din Transilvania, dar şefii acestei structuri speră în recăpătarea lor, prin modificarea legii vînătorii

 Directorul general al RNP Valerian Solovăstru a declarat la finalul săptămînii trecut într-o conferinţă de presă că  RNP e pierdut mai mult de jumătate din fondurile de vînătoare pe care le administra, din cauza noilor reglementări legislative în domeniu, şi a sugerat că în doar cîţiva ani codul de vînătoare se va modifica din nou, şi în consecinţă RNP va recupera în mare parte fondurile pierdute în acest an.

Prezentăm mai jos cîteva dintre ideile care le-e expus cu acea ocazie, inginerul Solovăstru.

-Am pierdut 157 de fonduri de vănătoare prin acest mod de asociere directă. (...)  La un moment dat am avut 517 fonduri de vînătoare şi o să rămînem cu 239 în final.

-Sper ca cei care le-au luat să le gestioneze corespunzător şi nu după 2-3 ani să trebuiască să le luăm noi în alte condiţii. Gestionarea unui fond de vînătoare implică mari cheltuieli. Probabil mulţi nici nu ştiu în ce s-au băgat, probabil văd numai partea frumoasă a lucrurilor, eu zic că în doi trei ani lucrurile de vor decanta şi tare mă tem că va fi nevoie din nou de modificarea codului de vînătoare

-Referitor la ocoalele silvice, nu au fost schimbari spectaculoase, există amenajamente silvice de la 1890. 

-Şi privatul şi statul aplică cam acelaşi gen de amenajamente, bazat pe aceleşai criterii de amenajare şi nu cred că se vor întîmpla schimbări spectaculoase în următorii ani.

-Mă bucur că şi partea privată, încet-încet începe să performeze, deşi acolo sînt  alte probelme. Sper să fie durabilă această performanţă a lor, să nu fie o etapă de moment, a mai spus şeful RNP.

 

Pentru mai multe detalii vizionaţi clipul ataşat.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.