Sântioana: Canalizare de mântuială sau construirea unei latrini în mijlocul satului?

 Localnicii din Sântioana, comuna Mărișelu, județul Bistrița Năsăud sunt șocați de cele ce se întâmplă în satul lor, de câteva zille. Fără să le spună nimeni nimic, mai marii primăriei, de care aparțin, au dat startul unui proiect de canalizare finanțat din fonduri guvernamentale, printre inundațiile  care s-au abătut asupra cursurilor de apă din bazinul hidrografic al râului Șieu. Cum prin mijlocul satului trece pârâul Dumbrăvii, și acesta a ieșit din matcă de câteva ori, efectul fiind inundarea beciurilor, fântânilor și saturarea solului, cineva trebuia să se gândească la faptul că, dacă te apuci de săpat cu escavatorul la doi metri de albia pârâului, așa cum s-a întîmplat ieri, trebuie să fii prost, rău intenționat sau să vrei musai să îngropi niște bani, NU? Că apă sigur nu cauți!

Având în vedere că, în afara unor muncitori care, au acoperit repede țevile cu pământul scos de escavator, să nu se vadă că nu au pus nisip pe sub ele și, nici peste ele, putem să ne închipum că cei de la Primăria Mărișelu vor să facă mișto de sântioneni, pentru că nu au votat cu PSD ci cu alții! Și, poate că, vor să-i lege la canalizarea din comună care, încă nu există și fără să le asigure aducțiunea apei, necesară, din câte știm, pentru ca orice canalizare, chiar și una proastă, să poată funcționa! Dar, poate că ne înșelăm și cei de la Primăria Mărișelu au doar bune intenții și au inventat canalizarea fără apă? Sau, poate intenționează să transforme satul într-o budă, situată într-un șanț, săpat prin mijlocul satului? Cine știe?!

Notă: Sigur că, localnicii din Sântioana doresc să fie racordați la canalizare, dar, vor ca lucrările acestui proiect să fie conforme stasurilor, nu făcute în dorul lelii, pentru ca cineva să mai fure niște bani, iar la final lucrarea să trebuiască reparată... De unde bani de reparații? Aduce conducerea Primăriei de acasă? Cerem ca dirigintele de șantier să își facă treaba, acolo, la fața locului! În caz contrar ne rezervăm dreptul de a sesiza Inspecția în Construcții, presa și procurorii abilitați!

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.