Saşii – motorul serviciilor locale. Turul ciclist al Bistriţei organizat pe ploaie. Excluderi din PNL. Consiliul Judeţean cumpără mere de 110.000 de euro pentru elevii bistriţeni

BistriţaOnline: Saşii – motorul serviciilor locale

 

Ce bine ar fi daca ar veni sasii in fiecare saptamana la noi in oras. Sau macar o data pe luna. De ce spun asta? Pentru ca in aceste zile, de venirea sasilor se bucura si hotelierii, si comerciantii de suveniruri, nu numai cei care au organizat acest eveniment. Si orasul nostru este animat de foarte multa lume, lume care viziteaza monumentele de patrimoniu, Muzeul Judetean, lume care iese la plimbare chiar si in ciuda vremii urate de afara, oameni care se bucura ca stramosii lor au pus bazele acestui oras in urma cu 700 de ani. Un oras, care are valoare istorica mai consistenta decat insasi capitala, denumita cu foarte multi ani in urma, Micul Paris.

Citynews: Turul ciclist al Bistriţei organizat pe ploaie

 Ploaia nu i-a speriat pe cei aproximativ 50 de biciclisti care au participat duminica, la orele amiezii la turul orasului pe bicicleta. Fiecare participant a primit din partea organizatorilor, Primaria municipiului Bistrita, cate un tricou si o sepcuta personalizate.

 

Purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Bistrita, Mihai Rusti, spune ca actiunea de astazi se inscrie in calendarul activitatilor prilejuite de Saptamana Europeana a Mobilitatii, care va culmina cu Ziua fara autoturism, sarbatorita in 22 septembrie.

Mesagerul: Excluderi din PNL

În şedinţa desfăşurată ieri la Centrul Cultural Municipal "George Coşbuc", Delegaţia Permanentă a filialei PNL Bistriţa-Năsăud a decis excluderea din partid a consilierilor judeţeni PNL Anton Vlad şi Luca Peter şi a validat, totodată, sesizarea adresată Biroului Politic Central privind propunerea de excludere şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mihai Bumbu, membru al Delegaţiei Permanente Naţionale (forul care va lua decizia în cazul acestuia la proxima întrunire).

Bistriţeanul: Consiliul Judeţean cumpără mere de 110.000 de euro pentru elevii bistriţeni

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud organizeaza o licitatie pentru furnizarea si distributia de mere pentru elevii din clasele I-VIII. Peste 28.000 de elevi vor primi din acest an scolar si cate un mar, pe langa lapte si corn.
Peste 6,3 milioane lei au fost alocati in acest an de autoritatile judetene pentru achizitionarea de produse lactate si de panificatie in cadrul programului "Lapte si corn". La aceasta suma se mai adauga inca aproape 500.000 de lei (peste 110.000 euro) necesara pentru achizitia de mere pentru cei 28.304 elevi din judetul nostru (clasele I – VIII).

Merele vor fi livrate de producatorii care vor castiga licitatia direct la sediile scolilor din judet.

Foto: BistriţaOnline

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.