Scutiri de taxe în zona de protecţie a Bistriţei. Impozitele şi taxele locale nu se majorează anul viitor. Primăria Bistriţa schimbă traseul centurii de sud. Tăieri masive de salarii la Spitalul Judeţean

Mesagerul: Scutiri de taxe în zona de protecţie a Bistriţei

Bistriţenii care îşi vor reabilita clădirile cu statut de monument istoric în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea vor beneficia de facilităţi fiscale în condiţiile restaurării acestor imobile, a declarat astăzi primarul Ovidiu Teodor Creţu, la o întâlnire cu presa. Potrivit edilului, municipalitatea doreşte să îi susţină pe cei care vor schimba faţa centrului istoric şi a zonei de protecţie din municipiu, scutindu-i de unele taxe speciale stabilite de Consiliul Local.

Bistriţeanul: Impozitele şi taxele locale nu se majorează anul viitor

Vesti bune pentru bistriteni! Primarul Bistritei, Ovidiu Teodor Cretu, a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca taxele si impozitele locale nu vor creste anul viitor.
Bistritenii pot rasufla usurati: nu vor avea de platit mai mult pentru case si masini.

Consilierii locali vor discuta joi doua proiecte de hotarare privind taxele si impozitele locale percepute de primaria Bistrita. Primarul Ovidiu Cretu spune ca acestea nu vor creste anul viitor.

Citynews: Tăieri masive de salarii la Spitalul Judeţean

Reducerile salariale operate de Guvernul Boc se simt greu la punga medicilor si asistentelor medicale din Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud. Seful Serviciului de Medicina Legala, cel care detinea recordul intre salariile de la Spitalul Judetean, a pierdut peste noapte patru mii de lei la salariu, ajungand in luna septembrie sa castige 7912 lei, fata de luna aprilie cand venitul lunar era cifrat la 12061 de lei.

BistriţaOnline: Primăria Bistriţa schimbă traseul centurii de sud
 

 

Primăria Bistriţa va schimba traseul centurii de sud ca să nu mai aibă nevoie de certificat de urbanism de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, instituţie care a refuzat să elibereze acest document chiar şi după ce Consiliul Local Bistriţa a dat un aviz favorabil construcţiei centurii.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va aştepta până la sfârşitul lunii ca CJ să emită certificatul de urbanism, iar dacă nu o va face, împreună cu proiectantul lucrării şi cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va muta traseul centurii pe teritoriul municipiului Bistriţa, ca să nu mai fie nevoie de certificat de urbanism de la CJ (în prezent acesta fiind necesar fiindcă centura trece şi prin comuna Livezile - n.r.), documentul urmând să fie eliberat de Primăria Bistriţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"CJ nu a decis deocamdată dacă emite certificatul de urbanism. Dacă lucrurile vor trena, luna viitoare vom analiza împreună cu firma care a proiectat şoseaua, Iptana SA, şi cu cei de la CNADNR să schimbăm traseul cu aproximativ o sută de metri din zona comunei Livezile pe teritoriul municipiului Bistriţa şi atunci vom elibera noi certificatul de urbanism", a declarat primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu.

Consiliul Local Bistriţa a fost de acord, la începutuil lunii septembrie, cu traseul şoselei de centură a oraşului propus de CNADNR, în pofida opoziţiei Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud care a anunţat că nu va elibera certificat de urbanism pentru această investiţie

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.