Șieu: Consilierul Roxana Pașc - PROPUN DESFIINȚAREA CONSILIIOR LOCALE. Dați primarilor puteri nelimitate!

 Bătaia de joc la adresa cetățeanului ia proporții noi în 2020! Pentru început mafia gunoaielor, mafie care și-a adjudecat primarii obedienți cu ajutorul șefulului CJ Radu Moldovan, șef al ADI deșeuri, scumpesc prețul colectării. Și toate astea în contextul în care, România a intrat în procedură de infringement tocmai din cauza colectării de-a-mpixul a resturilor menajere! Așa că pe lângă banii, pe care, ca și contribuabili îi vom plăti drept amendă pentru că nu ne-am făcut temele la nivel de țară - în ce privește colectarea selectivă- suntem ”condamnați” de grupurile de interese din cl-urile din județ, controlate de primarii lui domnu Radu, să plătim mai mult pentru gunoi,și asta deși firma Supercoom nu îți face treaba conform angajamentelor!

.Degeaba colectăm noi selectiv, dacă operatorul amestecă plasticul cu metalul și cartonul, ca să nu spunem mai mult!

Consilierul local Roxana Pașc, din CL Șieu este singurul consilier care a luat atitudine și care se luptă pentru drepturile cetățenilor. Ceilalți consilieri din județ, de la 58 de UAT-uri, cu ce se ocupă?

 

 

Roxana Pașc - postare pe face book

Propun desființarea Consiliilor Locale!
Si asa nu au absolut nicio putere !
Cei care ati urmarit in presa locală subiectul creșterii tarifului la salubritate pentru anul 2020 ,raportat la cel din 2019 ,probabil ati vazut discuțiile legate de acest subiect .
Si mai ales faptul că majoritatea Consiliilor Locale din judetul nostru au votat mărirea taxei de salubrizare cerută de Supercom,astfel încât cei care au mers acum,la început de an ,sa si achite taxele si impozitele la primarii,au avut "placuta"surpriza sa constate ca au de plătit mai mult decât dublul tarifului de anul trecut.
Si in acest context vreau sa reamintesc cetățenilor comunei Șieu ca in decembrie 2019 ,consilierii locali de aici au votat în unanimitate respingerea măririi taxei ,în ciuda opoziției primarului alde ,care s a "suparat " mai ales pe consilierii alde si psd .
Iar acum, în ianuarie 2019 ,ne găsim intr o situație cel putin atipică: din cauza ca nu exista Hotărâre de Consiliu Local pentru instituirea noii taxe de salubrizare pentru 2020 ,Primăria Sieu NU POATE INSTITUI SI COLECTA ACEASTA TAXA.
In aceasta situatie,Supercomul face ce stie mai bine :incearca sa intimideze .Au anunțat Primăria Sieu sa repuna pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de CL hotararea privind majorarea taxei de salubritate,spunând că,în caz ca se va respinge si de aceasta data,ei vor înceta colectarea deșeurilor în comuna Șieu si vor anunta Mediul,care va aplica amenzi la nivelul Primăriei si al persoanelor fizice,pe motivul ca nu au încheiat acest abuziv contract cu ei.
Si acum va intreb,domnilor politicieni de Bistrita care sunteti sclavii Supercom ului : ce reprezintă pentru dumneavoastra un consilier local?
Din ce cunosc eu ,care de 12 ani ,fără întrerupere ,fac parte din Consiliul Local Șieu,un consilier local este acea persoana care si desfășoară activitatea pentru a veghea la creșterea nivelului de trai al oamenilor,pentru protejarea drepturilor acestora în relația cu terții, si care VOTEAZA IN CONSILIUL LOCAL IN FUNCTIE DE INTERESUL CETATENILOR ,SI NU AL GRUPURILOR DE INTERESE .
Un consilier local votează în funcție de interesul cetățeanului,își pune toate cunoștințele profesionale în slujba acestuia,ISI ASUMA VOTUL DAT cu fruntea sus.
Dacă o Hotărâre de Consiliu Local nu trece la vot ,cum a fost cea cu mărirea taxei de salubrizare,ce facem?REPETAM VOTUL PANA TRECE HOTARAREA?!
In ce tara ne aflăm,domnilor conducători ai județului?Intr o țară bananiera în care șeful tribului ne arată bâta și ne spune că ne sparge capetele daca nu votăm "cum trebuie "?
Asta e respectul pe care l arătați consilierilor , dandu ne de inteles ca votul nostru conteaza atata timp cat este în favoarea dvs.si a grupurilor de interese din care faceti parte?!
Nu va este rusine?!
De ce nu desfiintati atunci Consiliile Locale?
De ce nu instaurati pe fata dictatura?!
De ce va mai prefaceti ca țineți cont de parerea Consiilor Locale??
Ma apuca o greață imensa pentru tot ce se întâmplă. Pentru mizeria de ADI Deșeuri,unde primarii sunt (ha ha ) mandatati de Consiliile Locale .
Vreau sa intreb consilierii din comunele județului,pe voi va întreaba primarul cum sa voteze in ședințele de ADI cu privire la diverse situatii?
Ca pe noi ,cei din Șieu,nu ne intreaba!
Si atunci,de ce naiba ne mai mințiți ca primarii votează în ADI după cum ii mandateaza CL??
Primarii votează acolo cum au chef ,ei se reprezinta acolo doar pe ei si partidul din care fac parte,pe persoana fizica.
Asa ca haideți să nu mai mințim lumea .
Si sa nu mai jignim inteligenta celor care ne au votat !
Ca sa inchei intr o nota mai hilară,desi daca ne vine sa radem in situatia asta ,e vorba doar de un ras amar ,vreau sa va aduc la cunostinta următoarea situație:
In luna decembrie ,la câteva zile după ce Consiliul Local Șieu a respins mărirea taxei de salubritate,Supercom ul s a prezentat aici în comuna sa faca un experiment. Si anume ,sa vada cam cate kg de deșeuri produce lunar o persoana .
Pentru acest lucru ,s au luat ,aleatoriu ,tomberoanele mai multor familii .
S au cântărit deșeurile,apoi s a împărțit valoarea obținută la numărul de persoane care compuneau familiile respective.
Au rezultat 9 kg deșeuri/persoana/luna .
Ceea ce era mult mai puțin decât estima Supercomul în calculele justificative de instituire a noului tarif( intre noi fie vorba,formulele de calcul prezentate de Supercom in anexele justificative ale cresterii tarifului te duc cu gandul la calculele facute de constructorii de nave spațiale.Oare din întâmplare?).
Deci ,matematic ,se pare ca de la Primăria Sieu ,Supercom ul a încasat pentru serviciile pe 2019 o sumă mai mare decât ar fi trebuit,raportat la cantitatea de deșeuri colectata.
Cum s ar zice ,am plătit mai mult decât am primit ,asa ca ,daca traiam intr o țară cu economie de piață funcțională,ar cam trebui sa primim niste bani inapoi .
Dar hai sa nu mai visam.
Si propun domnilor politicieni un subiect de dezbatere:își mai au rostul Consiliile Locale?
Ca in marea lor majoritate sunt aservite primarilor. Sunt o extensie a acestora .Atunci de ce sa ne mai plătiti si pe noi ?Ca sa păstrați aparenta legalității unor hotărâri adoptate prin intimidari si constrângeri? Hotărâri care nu reflectă nici nevoia cetățeanului,nici convingerea personală a consilierului.
Nu mai bine desfiintati Consiliile Locale?
Dati primarilor puteri nelimitate si gata !
Si spuneti adio democrației!

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.