Șieu: Răfuieli mafiote ordonate de protejatul polițistului Sabo! Amenințată cu moartea la finalul iernii, vice primarul Roxana Pașc a asistat la snopirea în bătaie a unui voluntar din campania sa electorală! Mai mulți minori au văzut scena de groază!

 Alegerile locale parțiale din comuna Șieu, județul Bistrița- Năsăud au efecte întîrziate și nedorite asupra unora dintre cei implicați în bătălia electorală, în urma căreia, primar, a fost ales reprezentantul PSD ALDE, Ionuț Cifor Tiniș. Astfel, după trei săptămîni de la scrutin, unul dintre mafioții locali, protejat de agentul de poliție Ioan Sabo, cunoscut drept ca Grigore a lui Preluț, ar fi pus la cale o acțiune de pedeapsă asupra unuia dintre oamenii de campanie a contracandidatei lui Cifor Tiniș, Roxana Pașc, pentru a-și afirma supremația și a da o lecție și pentru alții care au votat cu Pașc.

Bătut la comandă

Întîmplarea s-a petrecut sîmbătă, 1 iulie, în jurul orei 23, în centrul localității Șieu, cînd, trei bărbați, zilieri la firma de construcții a lui Preluț, l-au snopit în bătaie pe Cătălin Manchevici, fost voluntar în echipa de campanie a vice primarului Roxana Pașc, fost candidat independent la Primăria Șieu. Martorii spun că, cei trei ar fi venit cu o mașină la Șieu, din Budac și satul Nou, cel mai probabil chemați de Grigore a lui Preluț, care era beat și a urmărit evenimentul de de la doi metri distanță, dînd indicații agresorilor.

Scena agresiunii a fost aleasă cu tentă de Grigore, avînd în vedere faptul că, vice primarul Roxana Pașc, împreună cu fiica, sora, cumnatul și cîțiva verișori, la care s-a alăturat și Cătălin Manchevici a participat sîmbătă seara la o zi de naștere a unui nepot, la o familie din centrul comunei, a cărei casă se află peste drum de casa lui Preluț. Din nefericire, scena bătăii săbatice a fost văzută de mai mulți copii minori, care se aflau la petrecere împreună cu părinții.

Protejat de polițistul Sabo, Preluț face legea în Șieu

Ura pe care Grigore Andrecuț, zis Preluț a dezvoltat-o față de Roxana Pașc are ceva vechime, fiind deja folclor faptul că acesta  a amenințat-o pe Roxana Pașc cu moartea, în PECO din localitate. De vină că Preluț nu s-a liniștit și nu își vede de afacerile lui este polițistul Sabo Ioan, actualmente șef al Postului de Poliție Șieu, care îl protejează pe Preluț, pentru că i-ar fi făcut o casă. Polițistul Sabo este cercetat actualmente într-un dosar penal de corupție, dosar ce se află în lucru la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bistrița-Năsăud, spune vice primarul Roxana Pașc, care regretă faptul că nu i-a făcut lui Preluț plîngere penală în momentul în care a amenințat-o cu moartea, pentru că a îndrăznit să îi deranjeze interesele cu polițistul Sabo.

Bătut că nu a ținut cu Cifor Tiniș

Vice primarul Roxana Pașc ne-a mai spus că cineva dintre rudele ei au sunat la 112, sîmbătă seara, pentru a cere ajutor. Pînă să vină poliția, pentru care apelul a fost repetat de trei ori, în jumătate de oră, rudele vice primarului l-au scos pe Cătălin Manchevici din mîinile agresorilor și i-au imobilizat pe aceștia. Potrivit vice primarului, Manchevici a pregătit o plîngere penală împotriva agresorilor, Pașc și rudele ei fiind martori ai agresiunii sălbatice comandate de Preluț. Motivul bătăii pe care încasat-o Manchevici ar fi fost participarea ca voluntar în echipa electorală a vice primarului.

Scandalos! Sabo a dat trei amenzi, dar nu l-a deranjat pe Preluț care îi dă ordine!

Aflat în patrulare pe Valea Șieului, agentul principal de poliție Ioan Sabo a ajuns la locul bătăii, după aproximativ 35-40 de minute, timp în care bărbații participanți la petrecere au rezolvat problema și i-au ținut la respect pe cei trei agresori chemați de Grigore Andrecuț să bată șieuanii. Din informațiile noastre, polițistul Sabo, cercetat penal într-un dosar de luare de mită, ar fi dat trei amenzi agresorilor veniți să regleze conturi, dar încă nu l-a deranjat nici cu o floare pe Grigore a lui Preluț, adevăratul vinovat al bătăii de la Șieu.  Martorii spun și că, în fapt, Preluț este șef de post la Șieu, nu Sabo și că polițistul, cunoscut pentru că cerea în piață mici, bere și ciorapi ca taxă de protecție, execută ordinele lui Grigore Andrecuț!

Vom reveni cu date și mărturii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.