Șieu: Roxana Pașc propune donarea indemnizațiilor către spitalele din județ. Problema este că nu toți consilierii vor

preluare face book roxana pasc

 Pe pagina sa de socializare consilierul local din Șieu, Roxana Pașc propune donarea indemnizațiilor pentru nevoile crizei de coronavirus:
21 ore ·
Avem în județul Bistrița-Nasaud 62 de unitati administrativ- teritoriale,după cum urmează:58 comune,3 orașe si un municipiu. Fiecare comuna are un anumit numar de consilieri,9,11 sau 13 ,plus delegații sătești .La Șieu sunt 11 consilieri locali,plus un delegat satesc ,care primesc fiecare o indemnizație lunară de aprox.500 lei (minus câțiva lei ). In total ,membrii CL Șieu primesc lunar 6.000 lei . Este de la sine înțeles că CL urile formate din 7 membri încasează per total o sumă mai mică decât 6.000 de lei ,iar cele cu 13 membri-o suma mai mare de 6.000 de lei .Nu stiu numărul de delegați sătești din alte Consilii Locale. De aceea imi este greu sa fac un calcul matematic exact al sumei încasate lunar ,per total,de toate cele 58 de CL ale comunelor județului nostru .Dar pot face un fel de medie. Si înmulțesc cei 6.000 lei cu cele 58 CL uri (6.000 e un fel de medie per CL ,deoarece e suma aferentă CL ului cu nr.mediu de membri ) si obtin o sumă de 348.000 lei .
Deci ,lunar,toti consilierii locali din comunele județului încasează in total o sumă aproximativă de 348.000 lei .
Întrucât indemnizația de consilier nu reprezintă principala sursă de venit a niciunuia dintre noi, putem sa facem un gest de omenie si sa ne lipsim de ea pentru o lună,două sau chiar până la sfârșitul mandatului. Si s o donam acolo unde este mai mare nevoie în momentele grele pe care le traversăm :la spitalul județean .Sa nu ne facem iluzii ca o sa se termine atât de repede pandemia.Si o sa vina zilele in care,probabil,Clujul n o sa mai aiba locuri sa primească bolnavii noștri. Si o sa trebuiască sa ne descurcam aici,pe plan local. Asa ca atunci cand o sa vina momentul,doctorii noștri sa aiba tot ce au nevoie sa poata avea grijă de ei si de noi .
Va rog, deci ,sa va gânditi, si sa hotărâți ce faceti. Vorbiti intre voi,consultați va .Haideți să dăm o mână de ajutor . Acum e nevoie mai mult ca niciodată ...

 

Numai că, nu toți consilierii din BN doresc acest lucru. Aflăm tot dintr-o postare a consilierului Pașc.Nota red:

Într-o postare ulterioară consilierul Roxana Pașc face următoarele precizări:

În legătură cu propunerea mea de a ajuta Spitalul Județean Bistrița în perioada aceasta grea,prin donațiile făcute de consilierii locali din comunele județului,vreau sa fac niste precizări .
Ieri si azi am stat de vorbă cu mai mulți consilieri,din diferite zone ale județului. Unii sunt reticenți cu privire la faptul că n o sa avem control asupra modului cum vor fi cheltuiți banii si ca exista pericolul ca ,odată donati,sa fie folosiți în alt scop decât cel dorit de noi. Atunci m am gandit ca putem face si altfel. Fiecare Consiliu Local în parte sa hotărască unde dorește să meargă banii respectivi .Consiliile Locale din zona Nasaudului si Sângeorzului sa directioneze banii către cele două spitale din Nasaud si Sangeorz,Consiliile Locale din zona Becleanului-spre spitalul din Beclean,iar cele din zona Bistritei- la Spitalul Județean sau Serviciul De Ambulanță .Oriunde e bine ,nevoi sunt peste tot .
M au sunat si unii consilieri din alte parti care mi au spus că ei nu dau nimic ,daca nu dau si primarii si viceprimarii .Le am explicat că donația e ceva benevol,nu obligatoriu .Cine vrea da ,cine nu ,nu.Un om care vrea sa faca bine ,face ,nu pune condiții. Oricum,nu cred ca primarii si viceprimarii ar fi împotriva sa doneze si ei o sumă egala cu cea donata de un consilier. Eu am facut propunerea doar pentru consilierii din mediul rural,dar bineinteles ca sunt liberi să ni se alăture si consilierii județeni,precum și cei municipali, sau cei din Nasaud,Sangeorz si Beclean.
Oricum,cand vom iesi din situația în care ne aflăm, o sa fie mult de lucru! Si prioritățile numărul unu în țara asta vor fi sănătatea și agricultura.Cred ca este nevoie de o alta abordare,de o alta viziune. Niciodată nu trebuie sa mai depindem de nimeni pentru necesarul de materiale medicale,pentru necesarul de mâncare. Trebuie să ni le producem pe toate aici,în țară. Pana atunci,va doresc tuturor multa sanatate si sa trecem cu bine peste perioada asta !

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.