Sîmbătă se deschide Expoziţia Mondială de la Shanghai. Pavilionul Romaniei este un măr verde

 70 de milioane de vizitatori, 192 de ţări participante, 20.000 de evenimente culturale, vizitele a 100 de şefi de stat şi 4,2 miliarde de dolari buget. Acestea sînt cifrele Expoziţiei Mondiale Shanghai 2010 care se va deschide oficial sîmbătă 1 mai.

Pavilionul României la Expoziţia de la Shanghai reprezintă un măr verde, poartă numele Greenopolis şi reprezintă un oraş ecologic, o viaţă sănătoasă şi o dezvoltare sustenabilă. Costul de construcţie şi amenajare a pavilionului a costat 2,5 milioane de euro. 

MAE român anticipează că în cele 6 luni de expoziţie, pavilionul să aibă 7 milioane de vizitatori. În plus, prezenţa României la expoziţie se vrea şi un mesaj adresat partenerilor chinezi. 

Ziua României  în cadrul expoziţiei va fi în 29 iulie şi la ea va participa şi preşedintele Traian Băsescu. Vor fi organizate întîlniri de afaceri. Ziua se va încheia cu un concert într-o salăde 2500 de locuri, artiştii care vor concerta,pe lîngă Orchestra Naţională Radio, sînt Grigore Leşe şi Damian Drăghici.

Expoziţia Mondială Shanghai 2010 se va desfăşura pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010. Organizatorii EXPO 2010 se aşteaptă la participarea unui număr de peste 200 de ţări şi organizaţii internaţionale şi a unui număr de cca. 70 milioane de vizitatori, informează site-ul MAE. ro


Foto: MAE

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.