Sportul-Gloria 4-2: Lecţie de fotbal de la "studenţi".Două avertismente la ştranduri. Parohia Jelna ar putea încasa cinci miliarde de lei vechi din vînzarea terenurilor. Schelet de 2500 de ani, gasit la Fîntînele

 Citynews.ro : Sportul-Gloria 4-2: Lecţie de fotbal de la "studenţi"

Sportul Studentesc si Gloria Bistrita s-au intalnit luni, in ultimul meci din etapa a treia. "Studentii" s-au impus cu scorul de 4-2, dupa ce Gloria a condus de doua ori.

 

Inceput perfect pentru Gloria. Titularizat dupa ce a marcat cu Astra, Predescu deschide scorul in minutul 2, cu un sut in vinclu, la prima faza de atac a Gloriei. Sportul isi revine repede si, in minutul 5, Curelea inscrie cu capul, dupa o centrare de pe stanga si egaleaza. A urmat apoi o jumatate de ora echilibrata, lupta dandu-se mai mult la centrul terenului, bistritenii reusind sa blocheze fazele de atac ale studentilor. Diferenta a fost facuta de clasa lui Moraes, brazilianul reusind un eurogol in minutul 35 si stabilind scorul la pauza, 2-1 pentru Gloria.

Mesagerul: Două avertismente la ştranduri

Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud verifică săptămânal apa ştrandurilor şi piscinelor din judeţ, în baza unor contracte încheiate cu administratorii acestora. Sunt controlate ştrandurile Codrişor, La lac, Iproeb şi Schreiner din Bistriţa, bazinele deschise recent la Figa şi piscinele din Telciu, Valea Mare şi Cormaia. Probleme deosebite nu s-au înregistrat până acum, spune directorul adjunct al DSP, Doina Petri, potrivit căreia s-au identificat doar două depăşiri uşoare ale parametrilor normali la ştrandul Codrişor din Bistriţa şi la piscina din Telciu, unde s-au dat avertismente şi s-au dispus măsuri de menţinere a indicatorilor optimi ai apei. Potrivit Doinei Petri, în acest sezon DSP Bistriţa-Năsăud nu a primit nicio sesizare sau atenţionare privind afecţiuni generate de apa ştrandurilor şi piscinelor din judeţ.

Bistreiţeanul: Parohia Jelna ar putea încasa cinci miliarde de lei vechi din vînzarea terenurilor

Parohia Jelna a organizat sambata dimineata, de la ora 10.00, pe Dealul Jelnei, o licitatie cu strigare in vederea vanzarii a 11 hectare de teren aflate in proprietatea bisericii. Preotul Vasile Samartean spune ca 25 de persoane si-au anuntat intentia de a cumpara o suprafata totala de circa 2,5 hectare, in valoare de circa cinci miliarde de lei.
Deoarece in Jelna se construieste o biserica noua si nu sunt bani pentru continuarea lucrarilor, iar la ora actuala in localitate nu exista nici macar o casa parohiala, preotul Vasile Samartean a fost nevoit sa scoata la licitatie mai multe loturi de teren care apartin parohiei.

Astfel, el a organizat sambata dimineata, pe Dealul Jelnei, o licitatie cu strigare, la care au participat zeci de oameni.

BistriţaOnline: Schelet de 2500 de ani, gasit la Fîntînele
 

 

Scheletul unei persoane de origine scită vechi de aproximativ 2.500 de ani a fost descoperit de arheologii din Năsăud într-o necropolă celtică unde se făceau săpături, prezenţa unei mărgele în formă de os făcându-i pe aceştia să creadă că este vorba despre o femeie.

Scheletul a fost descoperit în şantierul arheologic de la Fântânele (foto adevarul.ro), o localitate din comuna Matei, unde se fac săpături de peste un deceniu în căutarea unor morminte ale celţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX. Acolo au fost descoperite peste 30 astfel de morminte în care au fost înhumaţi sau incineraţi celţii.

 

Foto: Citynews.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.