Trupurile militarilor morţi în Afganistan repatriate astăzi. Autovehicule cu protecţie sporită pentru militarii români din Afganistan. Din “arsenalul” unui cerşetor: telefoane, carduri, cuţit. Ambulanţa angajează cinci asistenţi medicali

Citynews: Trupurile militarilor morţi în Afganistan repatriate astăzi

tipareste e-mail messenger facebook twitter Astazi trupurile celor doi militari decedati vineri in Afganistan vor ajunge pe taram romanesc. Familiile celor doi militari au plecat azi noapte spre Bucuresti. Unchiul lui Cristian Filip, Alexandru Albut, declara pentru citynews.ro ca parintii lui Cristi au trecut de Brasov si se indreapta spre capitala, unde dupa orele pranzului este asteptata aeronava cu cele doua sicrie.


"Din cate am inteles va fi un ceremonial militar pe aeroport, mai apoi sicriele vor fi transportate la Spitalul Militar, unde trupurile vor fi scoase din sicriele de zinc si puse in sicrie de lemn si mai apoi vor fi transportati cu un avion militar la Campia Turzii, de unde vor fi preluati de camioane militare. Cred ca undeva la noapte vor ajunge in Bistrita" spune Albut.

 

Slujba de inmormantare a lui Cristian Filip a fost programata pentru joi 7 octombrie, incepand cu ora 13.00.

Mesagerul: Autovehicule cu protecţie sporită pentru militarii români din Afganistan

Moartea sublocotenenţilor (post-mortem) Marius Florin Sfecheş şi Cristian Petru Filip şi rănirea gravă a plutonierului Vasile Zbâncă (toţi trei militari ai Batalionului 812 Manevră "Şoimii Carpaţilor" din Bistriţa), în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului Humvee în care se aflau, a grăbit luarea unor măsuri suplimentare pentru protecţia militarilor români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan împotriva acţiunii insurgenţilor talibani. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, "forţele militare româneşti din teatrul de operaţii din Afganistan au început derularea programului de utilizare a vehiculelor blindate rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor (MRAP), concomitent cu instruirea mecanicilor conductori români. Primele 8 vehicule MRAP au intrat deja în dotarea Batalioanelor 811 Manevră "Dragonii Transilvani" şi 812 Manevră "Şoimii Carpaţilor" dislocate în Provincia Zabul".
Potrivit sursei citate, mijloacele blindate fac parte dintr-un lot de 60 de vehicule MRAP oferite de Statele Unite ale Americii pentru utilizare de către trupele româneşti dislocate în Afganistan, în baza unei solicitări adresate secretarului de stat american al apărării, Robert Gates, de către ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea.

BistriţaOnline: Din “arsenalul” unui cerşetor: telefoane, carduri, cuţit

Pe strada 1 Decembrie din Bistriţa, poliţiştii comunitari au depistat, săptămâna trecută, o cerşetoare din judeţul Mureş, care, cu un copil în braţe, încerca să îi convingă pe trecători că e moartă de foame, că nu are ce-i da nici celui mic să mănânce…

Bistriţeanul: Ambulanţa angajează cinci asistenţi medicali

In perioada 18-19 octombrie va avea loc concursul pentru cele sase posturi de asistenti medical si sofer care au fost deblocate la Serviciul Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud.
Luna trecuta Ministrul Sanatatii, Cseke Attila a anuntat ca se vor debloca mai multe posturi din sistemul sanitar.

In judetul nostru au fost deblocate 15 posturi la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud si inca opt la Serviciul Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud.

La spital vor fi angajati cinci medici rezidenti si opt asistenti medicali, iar concursul va avea loc in luna noiembrie.

La Serviciul Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud au fost deblocate opt posturi: doua de medici, cinci de asistenti medicali si inca un post de sofer.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.