Ultra Tibi! Bistrițeanul a cîștiat pentru a doua oară, consecutiv, cel mai dur maraton din lume!

preluare you tube si timponline.ro

Tibi Ușeriu, ultramaratonistul bistrițean de 42 de ani, a scris istorie pe drumul de gheață de la capătul lumii, obținând a doua victorie consecutivă în Maratonul 6633 Arctic Ultra 2017.

 

Tibi este primul câștigător care își păstrează titlul la cel mai dur maraton din lume. El s-a impus astfel în ”a doua cursă a vieții”, așa cum a numit-o. La 1.25 noaptea ora locală, pe țărmurile Oceanului Arctic.

”Suntem cu puțin timp înainte de încoronarea campionului la Tuktoyaktuk. Omul care a condus de la start și până la finiș e la 10 km de linia de sosire…. la 4,6 km… Tibi e gata pentru a doua victorie. La 1.25 a trecut linia de sosire, la minus 36 de grade”, au anunțat treptat organizatorii.

 

”Am trăit împreună o săptămînă incredibilă. Tibi este un model, dar ideea este să rămînem cu ceva după toată nebunia asta frumoasă. Orice final este un nou început, şi povestea nu se termină, povestea merge mai departe. Tibi a cîştigat şi anul acesta. A reuşit să facă imposibilul posibil”, a anunțat Tășuleasa Social.

 

Tibi a pornit în 10 martie de la Eagle Plain și a condus cursa pe traseul Cercul Arctic: PC 1 (37 km) – James Creek: PC 2 (111 km), Fort McPherson: PC 3 (186 km), Tsiigehtchic: PC 4 (248 km), Caribou Creek: PC 5 (330 km), Inuvik: PC 6 (378 km), Swimming Point: PC 7 (491 km). Linia de sosire, la Tuktoyaktuk (566 km).

La Swimming Point, acolo unde scoțianul Roddy Riddle s-a apropiat de Tibi, medicul i-a interzis să mai continue cursa, din cauza infecțiiilor la degetele cu degerături, însă Tibi a ales, pe propria răspundere, să ducă maratonul până la capăt și să-l câștige. Și a reușit! 

Respect Tibi!

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.