“Unde nu este lege, nu este libertate” (John Locke)

preluare Monica Macovei blog


1. Justiția este independentă și procurorii și judecătorii își fac datoria, indiferent de persoana anchetată, așa cum au făcut mereu în ultimii 9 ani de când am înființat DNA.

2. Justiția este egală pentru toți. Nimeni nu este și nu trebuie să fie deasupra legii, nici politicienii, nici membrii familiilor lor. Și în cazul Mircea Băsescu justiția să-și urmeze cursul.

3. Ponta și mafia PSD să ne lase cu lecțiile de moralitate. Au furat și au luptat împotriva unei justiții independente, au făcut toate porcăriile posibile să îi scape pe infractori. Românii au azi încă o dovadă clară că procurorii anticorupție au fost întotdeauna independenți.

4. Partidele politice trebuie să învețe o dată pentru totdeauna că nu pot tolera membrii de partid cu probleme de integritate. Marian Căpățână a candidat din partea ARD, deși eu am votat împotriva acestuia în Comisia de etică a ARD. Votul a fost “3-2” în favoarea candidaturii. Cei 3 care au votat “pentru” să își asume responsabilitatea. Iar PSD să nu mai facă legi pentru infractori, să nu-i mai pună pe liste de candidați și să nu mai facă zid în Parlament ca să-i scape de justiție și închisoare, scrie Monica Macovei pe blogul său.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.