Update!!! 2 pasageri grav răniţi!!! Locomotiva de ajutor a provocat accidentul!!

 50 de călători se aflau în acceleratul 1923 Timişoara-Sighet în momentul în care acesta s-a colizionat cu locomotiva care venea spre el pentru a-l tracta în staţia următoare. Trenul accelerat era oprit din cauza unei defecţiuni, apărută între localităţile Fiad şi Romuli. 2 pasageri au fost grav raniţi, potrivit ISU BN. La această oră aceştia sînt transportaţi spre Spitalul din Bistriţa de ambulanţe. Ceilalţi pasageri vor fi triaţi şi li se va acorda primul ajutor. Patru ambulanţe se află la faţa locului.
Potrivit unor oficiali ai CFR, accidentul s-ar fi produs în timpul manevrelor de schimbare a locomotivei acceleratului cu locomotiva care venea în ajutor. Se vehiculează ideea unei defecţiuni la frîna locomotivei de ajutor, care a tamponat acceleratul aflat în staţionare. Locomotiva ar fi patinat, ca urmare a lovit trenul care staţiona şi apoi a deraiat, spun aceştia.
 
Update 11.55
 
Potrivit primarului de Romuli, Ioan Moniţa, trei pasageri din accelerat au fost ranite în urma impactului. E vorba de un bărbat în vîrstă, rănit la cap şi două femei rănite, una la şold şi cealaltă la un umăr. Şi mecanicii celor doua locomotive sînt răniţi, dar nu grav,  a precizat Moniţa.
CFR a anunţat că va asigura transportul spre Sighetul Marmaţiei a pasagerilor aflaţi în trenul accelerat implicat în accidentul feroviar, cu ajutorul a două autobuze.
 
12:12
Călătorii neafectaţi fizic de accidentul feroviar al trenului accelerat au ajuns la Primăria Romuli, unde au fost ajutaţi să îşi revină cu ceaiuri calde şi cafea, a declarat primarul Moniţa
El a spus că locomotiva trenului accelerat implicat în accidentul feroviar, ar fi luat foc în această dimineaţă. Locomotiva venită în ajutor dinspre Vişeu, în loc să rezolve situaţia, a provocat accidentul. Acest lucru s-ar fi întîmplat probabil din cauza unor probleme de frînare la locomotiva de ajutor, dar şi din cauza stratului gros de brumă, ce se afla pe şinele căii ferate, a mai spus primarul comunei Romuli. 
El a mai declarat ca, prefectul judeţului BN, Cristian Florian, a angajat un autobuz pentru ca pasagerii trenului accelerat care doresc să îşi continuie drumul spre Sighetul Marmaţiei să fie transportaţi la destinaţie.
Mecanicii locomotivelor implicate în accident, nu sînt raniţi grav, şi au refuzat să fie transportaţi la spital pentru investigaţii.
 
 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.