Update: Revolta ciobanilor! Crescătorii de oi din județ iau cu asalt Parlamentul României! Motivul: Legea vînătorii!

 Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine din județul Bistrița Năsăud Ioan Cîmpean a declarat că oierii din județ sînt revoltați de atitudinea parlamentarilor care au votat pe șest un amendament la Legea Vînărorii, amendament care ar putea duce la dispariția turmelor de oi din județele ardelene. Potrivit acestuia legea articolul cu pricina obligă oierii să bage turmele în saivane, pe stabulație pînă în luna aprilie. El mai spune că, turcana bistrițeană sau Băla este o specie semisălbatică, asaptată la temperaturi foarte scăzute și care are nevoie de mișcare în aer liber altfel se îmbolnăvește și moare.

Cîmpeanu a mai spus că, o parte din oierii bistrițeni vor lua cu asalt Parlamentul României, locul unde s-a moșit legea care dorește sugrumarea oiereitului românesc, marți 15 decembrie, urmînd ca ulterior primarilor care sînt complici cu vînătorii la moșmondirea asociațiilor de vînătoare pe terenurile comunale și private să li se facă plîngeri penale.

UPDATE:
Scandal cu tălăngi la porţile Palatului Parlamentului. De ce protestează ciobanii în faţa Legislativului.

Un protest de amploare are loc, marţi, în jurul prânzului, în faţa Parlamentului, la care participă mii de ciobani. Crescătorii de ovine spun că modificăile aduse Legii vânătorii le încalcă dreptul la proprietate, le limitează posibilitatea de a înfiinţa culturi agricole şi, nu în ultimul rând, le impune câţi câini să aibă la stână.

„Opriţi-i pe braconieri! Nu lăsaţi câinii şomeri!” sună unul dintre sloganurile scandate de către protestatari, informează psnews.ro

imagini de ilustrație preluate de pe you tube 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.