Update:Medicii bistriţeni aşteaptă raportul medico legal în cazul femeii din Viişoara, contaminată cu toxina botulinică

 


Medicii bistriţeni de la DSP aşteaptă raportul medico legal de la clinica din Tîrgu Mureş, unde a fost internată femeia de 51 de ani din Viişoara, contaminată în urmă cu două săptămîni cu toxina botulinică de tip  B, pentru a afla exact ce anume a determinat moartea acesteia, a declarat Doina Petri, directorul adjunc al DSP BN. Petri a precizat că femeia avea în clipa internării, şi o stare septică, pe fondul unei insuficienţe multiplă a organelor vitale. De altfel, se pare că, în cazul morţii femeii din Viişoara, s-ar fi sesizat şi Parchetul de pe lîngă Judecătoria Bistriţa.

Foarte clar la ora actuală este faptul că femeia a fost contaminată cu toxina botulinică, ca urmare ingerării parţiale a unui castravete murat. Restul acestuia, izolat de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare BN, a dus la confirmarea de laborator a suspiciunii prezenţei toxinei botulinice de tip B, specifică conservelor făcute în gospodărie, şi, eliminînd astfel conservele de peşte din comert, suspicionate iniţial. Lucru ştiut fiind că, pentru peşte, toxina botulinică are tipul E, a declarat doctorul Ioan Bogolin, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud

Update: 23.02.2010, ora 13.48

Cazul femeii contaminată cu toxina botulinică de tip B, specifică conservelor pergătite în gospodării, a evoluat atipic, a declarat medicul Doina Petri, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Bistriţa-Năsăud, aflat în aşteptarea rezultatului autopsiei şi a analizelor toxicologice, de la Clinica din Tîrgu Mureş, unde a murit femeia din Viişoara. Potrivit oficialului bistriţean, din datele anchetei epidemiologice, toxina şi-ar fi făcut simţită prezenţa, la trei zile după ce femeia a consumat castravetele murat, prin intermediul căruia a ingerat toxina botulinică de tip B, lucru nemaiîntîlnit pînă acum. Fiind un lucru ştiut că, botulismul se instalează, foarte repede, la cîteva ore de la ingestia alimentului contaminat cu clostridium. Chiar şi după ce a fost identificată toxina, şi i s-au administrat medicamentele anti botulinice, evoluţia bolii a rămas atipică, adică, se pare că, organismul femeii nu a reacţionat conform aşteptărilor medicilor, a precizat medicul bistriţean. 

 

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.