Veste bună! Garda Forestieră face demersuri pentru oprirea tăierilor în pădurile urmașilor grănicerilor, de la Rusu Bârgăului!

 Într-o adresă răspuns la cererea proprietarilor de păduri de la Rusu Bârgăului, ieri, 16 aprilie 2019, Garda Forestieră Cluj a anunțat că, va dispune, imediat ce va primi confirmarea de la Comisia Județeană de Fond Funciar Bistrița-Năsăud, pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, suspendarea serviciului public cu specific silvic, până la soluționarea definitivă a litigiului.

Potrivit adresei citate și publicate de noi, Garda Forestieră Cluj își bazează decizia pe art 3 din Legea 374/2006 modificată și republicată prin Legea 252/2018.

Adresa a fost comunicată și Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, respectiv Comisiei Județene de Fond Funciar BN, care va trebui să confirme litigiul, dar și sentința judecătorească prin care au fost anulate două titluri de proprietate și trei procese verbale de punere în posesie abuzive, având ca titular UAT Josenii Bârgăului, în dauna proprietarilor de drept.

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.