"Viaţă şi Literatură" de Teodor Tanco. 52 de primari de municipii îşi dau întîlnire la Bistriţa. 120 de locuri de muncă pentru absolvenţi. Mu:vi, în plină desfăşurare!

Mesagerul:  "Viaţă şi Literatură" de Teodor Tanco

Recenta carte a scriitorului cu care încheie scrisul literar, după 64 de ani de la debutul în presă şi 42 de la debutul editorial, este la a doua ediţie. Ea a fost precedată de versiunea întâi la Editura Napoca Star din aprilie a.c., al cărei tiraj s-a epuizat. Tot acolo a fost scoasă şi prezenta ediţie, tipărită la Steinbach Consulting S.A. din Cluj-Napoca, la care am avut calitatea editorială de lector de carte.
Am bucuria de a scrie ca despre o carte nouă autobiobibliografică, având spaţiul sporit de la 60 la 150 de pagini; constatarea sigur îl va bucura pe prefaţator, domnul profesor universitar Ilie Rad, cunoscut istoric literar, pentru volumul încărcat de informaţii.
Recenta ediţie inserează două noi capitole. Primul este "Publicistica generală" care totalizează peste 600 de articole cultural-literar, de istorie şi informaţii cărturăreşti, de opinii şi atitudini. Al doilea capitol se intitulează "Publicistica de investigaţie documentară". Acesta este cu adresă la o tematică anume, sub genericul "A dat iama în averile şi pădurile grănicereşti". Este un serial de 44 articole, număr care corespunde cu cel al fostelor localităţi grănicereşti din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş. Iar următorul serial, ce este în desfăşurare şi din care s-au publicat 17, are genericul "Legalităţi, ilegalităţi şi politicale la Uniunea Comunelor Grănicereşti Năsăudene"; ambele publicate în cotidianul "Mesagerul de Bistriţa-Năsăud". Eficienţa presei de investigaţie a gazetarului T. Tanco s-a resimţit în mai buna organizare a Uniunii şi elaborarea unui nou statut.

Citynews: 52 de primari de municipii îşi dau întîlnire la Bistriţa
 

tipareste e-mail messenger facebook twitter 52 de primari de municipii din toata tara si-au anuntat prezenta la Adunarea Generala Aniversara a Asociatiei Municipiilor din Romania. Evenimentul se va desfasura la Bistrita, incepand de joi, 23 septembrie si marcheaza 20 de ani de cand s-a infiintat Asociatia. Primarul Ovidiu Cretu a declarat ca sunt asteptati la Bistrita si reprezentanti ai Guvernului, dar deocamdata niciun invitat din partea executivului nu si-a confirmat prezenta.

BistriţaOnline: 120 de locuri de muncă pentru absolvenţi
 

 

Absolvenţii care vor participa vineri la bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor avea la dispoziţie cel puţin 120 de posturi vacante.

Potrivit datelor communicate marţi de AJOFM, până acum şi-au anunţat participarea la bursă 28 de agenţi econimici, care oferă 120 de locuri de muncă.

Bistriţeanul: Mu:vi, în plină desfăşurare!

Bistritenii care au ratat pana azi festivalul anual de film "Mu:vi" mai au timp sa ajunga la Sinagoga Bistrita. Aici, pana saptamana viitoare, vor mai rula inca 20 de filme. Filme care vor putea fi vizionate gratuit.
Festivalul anual de film se desfasoara in perioada 17-27 septembrie la Sinagoga Bistrita. Cei care au facut ca acest eveniment sa fie posibil sunt Group Seven in colaborare cu Societatea de Concerte Bistrita.

In cele zece zile in care se desfasoara festivalul, bistritenii pot urmari 30 de filme gratuite. Pana la ora actuala sute de bistriteni au trecut pragul Sinagogii Bistrita si au vizionat zece proiectii.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.