200 de canadieni au murit, 36 sint în stare gravă şi unui băieţel i s-a umflat faţa, ca urmare a vaccinării cu H1N1

  
http://www.euronews.net/2009/11/24/faulty-swine-flu-vaccine-withdrawn-in-canada/
Potrivit euronews.net,  concernul britanic de medicamente GlaxoSmithKline a avertizat autorităţile canadiene medicale că un lot de vaccin anti-H1N1 din cele livrate  ar putea declanşa reacţii alergice, potenţial periculoase. Canadienii au retras acel lot la utilizare care se află acum la testare, dupa ce a produs o serie de reacţii grave, în special în inimă şi plămâni. Este vorba de 172000 doze de vaccin Pandemrix .
Ni s-a cerut in mod clar să nu mai pot folosim acest vacci, în acest moment desfăşurîndu-se investigaţii cu privire la acest vaccin a declarat şeful direcţiei medicale a statului Manitoba – Canada,  Joel Kettner.  Pîna în prezent 36 de canadieni au suferit reacţii alergice grave, inclusiv un băieţel a cărui faţă s-a umflat ca un balon în urma vaccinării, şi alte 200 de persoane au murit..
 Este foare grav, deoarece exista acest risc de a ucide, dar, din fericire asta se pare că se întîmplă foarte rar, a spus Dr. Neil Rauun,  renumit specialist în boli infescţioase.

Canada a fost deosebit de grav afectată de virusul gripei porcine, şi are vaccinate aproximativ o cincime din populaţia sa, aproape şapte milioane de oameni, deja. GSK a vândut Canadei 7 milioane cinci sute de doze de vaccin H1N1, titrează sursa citata, şi care a fost preluată şi pe site-ul jurnalistei austrice Jane Burgermeister, theflucase.com
Copyright © 2009 Euronews

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.