4 iunie ora 14.10 Eclipsă de lună cu efecte majore


O Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim lucrurile din viata noastra, in special accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut( LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara . Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii , poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul, cu cei apropiati noua. Este bina sa stim ca o eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata ( o luna plina !), emotiile sunt sporite , ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine .
In ziua de 4 iunie 2012, in jurul orei 14:10, se formeaza o Eclipsa partiala de Luna in Sagetator gradul 14:13 , vorbim de o Eclipsa ce se formeaza in faza de Luna Plina in apropierea nodurilor lunare adica, Luna in Sagetator gradul 14:13 este in opozitie cu Soarele in Gemeni gradul 14:13 iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Sagetator gradul 5: 05 in opozitie cu Nodul Sud in Gemeni gradul 5:05. Este o Eclipsa de Luna asociata cu Nodul Nord Lunar in Sagetator ceea ce semnififica destul de clar oportunitati pentru viitor. Nodul Nord al Lunii are o legatura directa cu noile experiente, cunostinte, acumulari necesare in existenta actuala., sunt lectiile pe care trebuie sa le invatam, putem vorbi de un drum greu dar care ofera oportunitati pentru dezvoltare, ne vorbeste despre “ideea noua” rasplatita , recompensata care conduce la implinire si evolutie. Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra , emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator in special pentru cei care au gradele 15 Sagetator , Gemeni , Pesti, Fecioara ( cei nascuti in jurul datelor : 4 iunie , 4 septembrie,4 martie ,4 decembrie ) activate in harta natala , putem vorbi de modificari provocatoare dar care cu siguranta pot corecta traiectoria destinului.
O eclipsa de luna se formeaza de cel putin doua ori pe an atunci cand Pamantul se interpune intre Luna si Soare iar Pamantul joaca rolul unei bariere pentru lumina Soarelui care nu mai poate ajunge pe Luna ; in momentul Eclipsei, Luna se afla in faza ei de Luna Plina ( luna in opozitie cu soarele ) sustinuta de axa nodurilor lunare , Nodul nord si Nodul Sud al lunii . Esential pentru producerea unei eclipse este aportul de energie al nodurilor lunare, nodul nord al lunii este un nod ascendent cu caracter pozitiv asigurand un influx pozitiv de energie si putere, nodul sud al lunii este descendent cu calitatea de a desparti, este o energie inrudita cu Saturn indicand stagnare, autodistrugere.
In timpul unei eclipse , Luna poate juca rolul unui ac de ceas care ticaie ritmul evenimentelor karmice si al situatiilor cu care trebuie sa ne confruntam , putem vorbi aici de intalniri providentiale, decizii importante, calatorii , noi puncte de interes, noi activitati, tristeti, bucurii, succese, infrangeri. Energia unei Eclipse chiar nu ne vrea raul , de multe ori noi de lasam purtati de valul obisnuintei uitand sa fim atenti la “ soaptele sufletului nostru “ . Energiile imense ale acestui moment astral fac o legatura directa cu sufletul nostru, chiar nu ne intreaba daca suntem bucurosi de oaspeti, pur si simplu vine si lasa mesajul , cu cat ne vom opune mai mult sa intelegem acest mesaj, cu atat mai mult ne putem afunda intr-o directie gresita , in acest fel ne putem face singuri rau ,imbolnavind-ne . Ganditi-va la o Eclipsa de Luna asociata cu Nodul Nord al Lunii ca la o imensa lumina ce va lumineaza dealul pe care trebuie “ sa-l urcati pe bicicleta “,efortul este imens dar este singura cale rasplatita .
Aceasta Eclipsa de Luna este in conjunctie cu asteroidul 944 Hidalgo si cu Marele Atractor care se afla pe gradul 14: 02 Sagetator si in opopzitie cu asteroidul 19521 Chaos in conjunctie cu Soarele in Gemeni si Venus retrograd in Gemeni . Marte in Fecioara sta destul de provocator la jumatatea drumului dintre Soare, Chaos , Venus retrograd si Luna in conjunctie cu Hidalgo si Marele atractor .
Asteroidul 944 Hidalgo este numit dupa preotul mexican care a luptat impotriva opresiunii spaniole in Mexic , in cele din urma el a fost executat pentru razvratirea lui iar moartea lui a declansat o revolutie ( a doua zi dupa executia lui , pe 16 septembrie ) a carui mostenire traieste si acuma . El este venerat in Mexic ca Tata al Natiunii si multe miracole ii sunt atribuite .
In astrologie Hidalgo in aspect strans cu o planeta, un unghi poate indica aspiratii spirituale , lupta impotriva nedreptatii , capacitatea de a prevedea un eveniment important , un factor motivant ce aduce schimbarea care dainuieste mult timp , de asemenea , miracolele pot sa apara.
Tot Hidalgo este asociat cu nobilimea minora din Spania , in special cu fii mai mici din familiile cu titlul ” fiul lui cineva “ . Acesti oameni s-au nascut in familii cu stare materiala buna , cu putere dar ei nu au mostenit nimic trebuind sa o ia de la capat pe cont propriu , multi au plecat in Lumea Noua in speranta de a obtine bani , putere. Din acest punt de vedere , Hidalgo poate simboliza un nou inceput , schimbarea locului , destinatiei vietii , oameni nascuti cu putere , capacitatea de a munci intr-o noua directie . Hidalgo este asociat cu puterea , vointa ,lupta pentru realizare dar de unul singur . Nu trebuie uitat ca orbita lui Hidalgo este una destul de individualista, are una dintre cele mai lungi orbite dintre toate planetele minore ajungand de la orbita lui Marte la orbita lui Saturn , este de asemenea una dintre orbitele cele mai inclinate , cu oinclinatie de circa 43 grade . Am putea spune ca Hidalgo leaga Marte de Saturn , spunandu-ne intr-un mod destul de clar ca revolta impotriva opresaliilor , actiunea , vointa personala ne conduc destul de sus , ne aduc miracolele in viata . Hidalgo este un factor motivant pentru schimbare , ambitie si dorinta de a domina , de a proteja , este asociat cu ideologiile revolutionare . Hidalgo ramane o energie ce indeamna la inventivitate , revolutie si schimbare care dainuie dar pentru asta trebuie control , atentie pentru a ne manifesta constructiv, altfel graba poate determina mari daune , sacrificii, martiri.
Eclipsa de Luna in Sagetator in conjunctie cu Hidalgo in Sagetator aduce actiuni rapide ( sageata este simbolul sagetatorului) , mintea este mai puternica decat sabia devenind un factor motivant pentru schimbari sortite cu consecinte de durata care nu ar putea fi prevazute initial . Miracolele fac parte din mesajul acestei conjunctii astrale dar acele miracole necesare corectarii unui drum in viata in care sa ne intalnim cu adevaratul nostru scop.
Hidalgo in acest moment de eclipsa este retrograd ( cam confuz mesajul energiei datorita unui lucru important pierdut pe drum) pe gradul 13: 41 Sagetator iar Simbolul Sabian al gradului 14 este destul de semnificativ :” Sfinxul si piramidele , ramasite ale unui trecut glorios ,continua sa dainuie “ . Piramidele si Sfinxul sunt o imagine de grandoare , maretie , istorie ,dainuire in timp a unei munci bine facute dar care contine in acelasi timp si un anumit mister cu privire la modul in care au fost construite . Hidalgo –individualistul pe acest grad zodiacal ne poate sugera ca oraganizarea , forta de munca pentru un obiectiv individual pot conduce la mari realizari sau mari ecesuri , asta in functie de ceea ce am inceput in trecut (Hidalgo retrograd) . Resursele personale disponibile pot cunoaste reevaluari, exista in aceste zile si in urmatoarele sase luni situatii greu de abordat , o lipsa a claritatii , mistere care imbogatesc, talente native care conduc la mari realizatri, intelepciune interioara care ghideaza . Mesajul lui Hidalgo pe acest grad zodiacal in conjunctie cu Eclipsa de Luna pune un accent deosebit pe cunostintele oculte , pe maretia realizarilor prin reinvierea unui talent nativ la care am muncit multe vieti , pe alegerile din trecut . Poate fi o cheie karmica pentru deblocarea unor mistere , unor blocaje care sa ne conduca spre scopul nostru evolutiv.Pot fi aduse in lumina informatii, mesaje secrete care parca apar de nicaieri, suna telefonul astral in aceste zile , raspundeti acestor apeluri fiindca sunteti ajutati , este o convorbire in direct cu divinitatea .
La acest mesaj astral se conecteaza si Marele Atracor ce se afla pe gradul 14 Sagetator ce are o gravitatie enorma , este un spatiu profund care trage totul spre el si in acelasi timp se indeparteaza de noi . Marelui Atractor a fost determinat in 1986 fiind dificil de studiat cu lungimi de unda vizibile . Aceasta regiune din spatiu este dominata de alte lungimi de unda si contine galaxii mari , vechi , multe se ciocnesc intre ele sau radiaza cantitati mari de unde radio. Marele Atractor ramane un mister , oamenii de stiinta stiu doar de gravitatia puternica , de caracteristicile relativiste –deformari de timp si spatiu. Datorita gravitatiei enorme , apare impresia ca o” bucatica din spatele ei “ poate fi luata , aceasta calitate de lentila gravitationala ofera clar in spatele ei acces la intuitii in timp ce ofera simultan iluzii de refractie ( schimbare de directie ). Tot ce stim este faptul ca Marele Atractor este “ Mare “ . Atractia acestei energii este mare , seducatoare dar intr-un stil clasic de Sagetator “ misterioasa , captivanta , schimbatoare , ar putea fi chiar o personificare directa a lui Dumnezeu –Creatorul nostru care ne ofera ceva ce trebuie sa stim , sa cautam aceasta cunoastere , adevarul. Este o forta inevitabila , parca liberul arbitru dispare datorita fortei de atractie, curiozitatii misterioase , nu exista control . O viziune ingusta nu face parte din definitia Marelui Atractor , o viziune larga cu multe variabile este oferita de aceasta energie . Factorul cel mai uimitor al Marelului Atractor este rolul de lentila gravitationala care ne ajuta sa vedem in jurul a ceva , putem sesiza un obstacol , putem stabili actiuni ce ofera conditii de siguranta , putem primi anumite avertismente . Eclipsa de Luna in conjunctie cu Marele Atractor ofera o sansa unica de a cunoaste oameni , de a descoperi talente native , de a avea acces la acele cunostinte necesare evolutiei noastre , nu putem uita trecutul dar nu putem ignora nici viitorul. In egala masura , punctul de vedere asupra trecutului dar si viitorului ramane cel mai important mesaj acuma , o perceptie clara stabileste etapa viitoare din viata noastra . Nodul Nord al Lunii in Sagetator( Dharma , chemarea sufletului , ratiunea noastra de a fi aici pe pamant , muntele pe care trebuie sa urcam in aceasta viata pentru a evolua ) in conjunctie cu Luna in Sagetator ( povestea sufletului nostru , amintirile noastre ) si in opozitie cu Soarele in Gemeni ( forta vitala , spiritul ) formeaza o Eclipsa de Luna in apropierea Marelui Atractor , se intampla destul de rar acest lucru si sugereaza un puternic sentiment de directie noua , viziune . In scopul alegerii directiei bune trebuie sa ne bazam pe intuitie iar forta si determinarea o primim de la Marele Atractor si Hidalgo care pune un pret mare pe respectarea individualitatii proprii . Deoarece Sagetatorul are reputatia de necuprins , calatorii mari , fie a a mintii, a spiritului, a trupului, diversitatea, aceast concert astral pentru viitor nu permite subjugarea , limitarea ce pot conduce la o manifestare dramatica a oportunitatilor ivite . Soarele in Gemeni care formeaza Eclipsa de Luna este in conjunctie cu asteroidul 19251 Chaos dar si cu Venur retrograd in Gemeni ce ne inspecteaza valorile native , materiale , spirituale , ideile, gandurile , iubitul,partenerul , relatiile . In mitologia greaca , Haosul a fost starea initiala a existentei , este personificarea mitologiei creatiei – intuneric , tacere, vid, abis din care toate lucrurile au fost initiate , au prins viata . Grecii vedeau in Haos un gol, un spatiu umplut cu potential fertil din care totul si orice poate prinde viata ,poate veni . In mit, Haosul a dat viata lui Gaia (Pamantul) si lui Uranus (cerul) a caror urmasi au fost Zeii . Haosul este ceva fara forma dar care naste forme , cosmosul , ordinea , armonia . Este vorba de evenimente aparent imprevizibile, aleatoare care creaza obiecte, oameni, fapte .
Aceasta Eclipsa de Luna in opozitie cu asteroidul Chaos genereaza o energie fascinant de mare , misterioasa , inspaimantatoare , nedefinita care ne ajuta sa descoperim resursele inepuizabile din noi insine , potentialul creativ imens din noi care sa ne conduca spre sinele nostru adevarat .Trebuie sa fim dispusi sa ne cufundam in necunoscut , acolo gasim un potential nelimitat , fara margini care ne ajuta sa facem ceva nou , din Haos se nasc formele , din necunosut ne hranim nelimitat . Haosul este uneori necesar inainte de a aprecia ordinea , de multe ori tot ce este vechi, nefolositor in viata noastra poate fi cuprinse de haos pentru a intelege mai bine ca trebuie sa le dam deoparte din viata noastra astfel incat sa restabilim o noua ordine . La urma ,urmei, Haosul este un potential divin iar in acest moment face legatura dintre Soare si Venus , dintre forta vitala care anima intreaga creatie si valorile noastre , valoarea unei relatii ,unei partener, unui gand ,unei comunicari si semnifica lupta noastra pentru perfectiune , frumusete , o reasezare a vietii noastre, a talentelor noastre . Aceasta Eclipsa de Luna face un aspect de careu cu Marte in Fecioara , este un aspect de actiune , dinamic ce induce teama dar adesea ofera un potential imens de realizare , de lupta pentru indeplinirea scopurilor noastre . Nu trebuie sa ne fie frica de aspectele provocatoare , ele induc de multe ori teama , frica dar cu siguranta ofera si cel mai mare salt in evolutie . O Eclipsa actioneaza ca un punct astral pentru crestere personala , evolutie . Uneori , schimbarea brusca provocata de o Eclipsa ne elibereaza de modele invechite , comportamente si relatii intretinute de lene , de frica , un loc de munca inadecvat menirii noastre . Eclipsele sunt imprevizibile , au ceva uranian in ele , nu te intreaba daca vrei schimbarea ci esti fortat sa o faci , cu cat ne opunem schimbarii cu atat viata noastra devine mai grea . Este o lupta intre obisnuinta si ceva nou care sperie adesea dar care are un potential imens pentru povestea vietii noastre . Fiti sinceri cu voi , cu ceea ce vrea sufletul vostru iar “ sageata karmica “ va va duce in LUMINA de care aveti nevoie .

Adriana Tudosa
Sursa: http://adriana-astro.com/

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.