ABA Someş Tisa a dat avertisment pentru stricăciunile digului de apărare a Năsăudului. Pe Romocea îl doare la bască de Lega Apelor! El sapă mai departe aducînd atingere Siguranţei Naţionale!În loc de reparaţii, aşa cum cereau instituţiile care veghează la buna rînduială a apelor din România, ABA Someş Tisa şi ANAR, primarul Mircea Romocea a băgat buldozerele lui Scurtu în albia Someşului! Că-i grabă mare! Coadă la certificare verzi.

Urmare a investigaţiilor noastre a ieşit la iveală faptul că, nu numai Administraţia Naţională a Apelor Române a constatat ca fiind nelegală construcţia din zona de protecţie a oraşului Năsăud, ci şi ABA Someş Tisa s-a exprimat astfel, încă din decembrie 2013, respectiv cu o lună mai devreme decît ANAR: Acest aspect rezultă din adresa prin care instituţia amintită a aplicat un avertisment conform Legii Apelor, firmei  SC Acord Impex SRL. Şi în care se cereau reparate pînă la data de 15 ianuarie 2014, toate stricăciunile aduse sistemului de apărare al oraşului Năsăud.

Numai că pe primarul Romocea îl doare la bască de legile ţării în care trăieşte, ca să nu mai vorbim de oraşul Năsăud şi cetăţenii acestuia. Faptul că firma sa nu a respectat indicaţiile ANAR şi ABA Someş Tisa, ci a continuat să sape mai departe în albia Someşului, lustrează perfect "respectul" pe care acesta îl are pentru năsăudeni, Lege şi Statul de drept!

Comunitatea locală a fost avertizată de stricăciunile din sistemul de apărare al oraşului Năsăud.  Consiliul Local a fost informat printr-o plîngere prealabilă 

Cronologic vorbind, în 2014, finalul lunii martie, moment la care filmam şantierul distrugerilor efectuate de SC Acord Impex SRL în sistemul de apărare al oraşului Năsăud, firma lui Romocea primise deja cel puţin trei smetii oficiale privind bătaia de joc la adresa Sistemului Naţional de Apărare Împotriva Inundaţiilor. În ordine cronologică acestea sînt: 

adresa ABA Someş Tisa din 13 decembrie 2013, adresa ANAR din 14 ianuarie 2014 şi plîngerea prealabilă adresată Consililui Local Năsăud prin care se cerea anularea autorizaţiei de construcţie nr.30 din 26 iunie 2013, autorizaţie pe care primarul Romocea o acordase propriei sale firmei sale, Acord Impex SRL.

Nota red: 

Clipul de ilustrare al acestui demers jurnalistic a fost filmat în martie 2014 şi arată stadiul lucrărilor de distrugere constatate de ABA Someş Tisa şi ANAR.

Vom reveni cu detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.