Aflat în criză de proiecte, Radu Moldovan dorește dezvoltarea turismului pe Valea Bîrgăului, cauționînd furtul de proprietate! Bîrgăoanii i-au dat cu tifla!

 Aflat în pre campanie electorală, președintele CJ BN Radu Moldovan încearcă să agațe cîteva proiecte turistice despre care să facă vorbire în campania de anul viitor, pentru a-și mai asigura un mandat de președinte al Consiliului Județean Bistrița - Năsăud.

Primul pas în acest sens l-a făcut la Rusu Bîrgăului, luni 20 iulie, unde, pe mîna primarului de Josenii Bîrgăului Tudorel Ciotmonda, a încercat să îi convingă, cam fără argumente pe sătenii adunați la căminul cultural din localitate, ce mai proiect turistic va agăța CJ, dacă sătenii își dau acordul ca pădurea grănicerească, pentru care au murit destui strămoși ai rusenilor de azi, să fie intabulată pe Primăria Josenii Bîrgăului. Asta după ce, rusenii se luptă în justiție de cel puțin 13 ani, ca să scoată pădurea cu pricina de la primărie, unde a fost retrocedată în 2000, cu încălcarea legii, și schimbînd forma de proprietate, din proprietate grănicerească indiviză, în proprietate publică! Acest lucru a fost posibil datorită clasei politice corupte.

Din fericire, sătenii, neșcoliți în arta manipulării, știu un lucru clar: totul pînă la intabulare!

Fie vorba între noi, proiectele europene se pot implementa și dacă nu ai proprietatea bunului unde vrei să derulezi proiectul. Asta ca primă observație. Și dacă vrei să dezvolți zona, nu dacă ai planuri cu pădurea...

A doua observație: din cîte îmi amintesc, Valea Bîrgăului este deja organizată sub forma unui grup de acțiune locală care deja implementează proiecte și are o strategie de dezvoltare, așa că nu văd de ce Consiliul Județean a cheltuit bani grei pentru un studiu de oportunitate turistică, în contextul în care se puteau folosi informațiile din strategia cu pricina!

A treia observație: încă nu am aflat cîți bani a încasat firma care, chipurile, a făcut studiul de oportunitate, dar știm că onorabilii de la CJ nu au fost informați că momentan sînt mai multe proiecte finanțate cu bani europeni în derulare, pe teritoriul cadastral pe care visează să implementeze proiecte. Poate află cu această ocazie că nu se pot suprapune solicitări de finanțare peste terenuri unde deja au fost implementate proiecte.

Detalii despre ce s-a întîmplat la Rusu Bîrgăului, ce a spus președintele Radu Moldovan și ce i-au răspuns sătenii, în clipul atașat.

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.