Barack Obama a facut un apel la unitate si inovatie pentru o America prospera, in traditionalul discurs despre Starea Natiunii. "Acesta este momentul Sputnik al generatiei noastre"

preluare PBS si HotNews.ro

Presedintele SUA, Barack Obama, a sustinut marti seara, in fata Congresului, traditionalul discurs anual despre Starea Natiunii, transmite CNN. Obama le-a cerut tuturor americanilor sa fie uniti intr-un efort comun pentru a asigura prosperitatea viitoare a Americii.

In discursul care a durat 61 de minute, cel de-al 222-lea din istoria SUA, liderul american a vorbit despre o noua generatie care trebuie sa se mobilizeze pentru cercetare si educatie, domenii-cheie pentru viitor, asa cum s-a intamplat cu generatia americana angajata in cursa pentru cucerirea spatiului, dupa socul provocat de lansarea satelitul sovietic Sputnik, in 1957.

"Dupa ce am investit in cercetare si educatie, nu numai ca i-am depasit pe sovietici, dar am pornit un nou val de inovatii care au dus la noi industrii si milioane de noi locuri de munca. Acesta este momentul Sputnik al generatiei noastre," a declarat Obama.

Problemele abordate de Obama in discursul de marti s-au incadrat in teme de optimism si pragmatism, facand un apel la investitii in educatie si energie regenerabila si inghetarea unor cheltuieli bugetare.

"Trebuie sa inovam, sa educam si sa construim mai mult decat restul lumii. Trebuie sa facem din America cel mai bun loc pentru afaceri de pe Pamant. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru deficit si sa reformam guvernul. Asa vor prospera oamenii. Asa vom cuceri viitorul," a spus Obama, in aplauzele audientei.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.