Bistriţa - aur şi argint la matematică. Elevi de la licee bistriţene, în vizită la Auschwitz. Pom împodobit de Paşte, obicei săsesc vechi de sute de ani. Concurs de tăiat lemne pe pietonal

www.mesagerul.ro 

Bistriţa - aur şi argint la matematică


Olimpiada de Matematică pentru clasele a V-a şi a VI-a, găzduită de Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa, s-a încheiat, vineri, cu festivitatea de premiere în aula Extensiei Bistriţa a Universităţii “Babeş-Bolyai”.
BISTRIŢA - AUR ŞI ARGINT LA MATEMATICĂ

Foto: Mesagerul de BN

 

 

 

Judeţul Bistriţa-Năsăud, ca organizator, a avut dreptul la 4 participanţi în plus faţă de cei 2 calificaţi efectiv pentru faza finală, iar frumoasa surpriză a venit nu numai din rândul celor calificaţi, prin Anastasia Daria Marc (cls a VI-a, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean, care a urcat pe locul 13 din 110 elevi, obţinând medalie de argint din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi o menţiune din partea MECT), ci şi din rândurile celor patru, prin Alexandru Claudiu Deac (clasa a V-a, Şcoala Generală “Lucian Blaga” Bistriţa, care a realizat 24 de puncte din 28 posibile, obţinând medalia de aur de la SŞMR) şi prin Sergiu Petruşcă (clasa a V-a, Şcoala Generală Nr. 1 Bistriţa, care a adjudecat cu 18 puncte o medalie de argint). Dintre participanţii judeţului nostru s-a mai remarcat Ioan Paul Petru Tîrlişan (clasa a V-a, Şcoala Generală „Mihai Eminescu” Năsăud, care s-a clasat pe locul 63 din 89 de elevi, obţinând un premiu special.

www.citynews.ro

Elevi de la licee bistriţene, în vizită la Auschwitz.

„Foarte frumoasă excursia! Aşteptăm oferte noi.” „Să sperăm că la anu' o să se poată face ceva şi pentru cei care o să fie studenţi şi o să vrea să mai vină în excursiile organizate de CNAM.” „Am avut parte de o experienţă frumoasă alături de toţi şi sper să nu fi fost ultima excursie împreună!”

Acestea sunt câteva dintre comentariile de pe facebook ale elevilor călători pe un traseu care a presupus vizitarea unor obiective celebre din Polonia: fostul lagăr Auschwitz-Birkenau, Salina Wieliczka, Cracovia: Castelul Wawel şi Catedrala Wawelska, Piaţa Mare şi Catedrala Sfânta Maria, Cartierul evreiesc Kazimierz şi Sinagoga Wysoka.

www.bistriteanul.ro

Pom împodobit de Paşte, obicei săsesc vechi de sute de ani aproape uitat în Bistriţa

Intalnit in aproape fiecare gospodarie a Bistritei secolului trecut, pomul impodobit cu oua, este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri de Paste aduse de germani in Transilvania. Din pacate romanii nu l-au preluat si astazi mai e intalnit in doar cateva case.
Sasii din Transilvania obisnuiau ca in zilele dinainte de Paste, dupa ce incondeiau ouale sa impodobeasca un copac din curte sau un buchet de crengute cu cateva oua. Potrivit sasilor care mai pastreaza inca traditia, acest obicei este foarte vechi.

www.timponline.ro

Concurs de tăiat lemne pe pietonal

Pietonalul din centrul istoric al oraşului a găzduit vineri după-amiaza un concurs de tăiat lemne. Competiţia a fost organizată în cadrul Expo Bistriţa 2012, iar premiile puse în joc au constat în utilaje comercializate de firma organizatoare.
Publicat în 06 aprilie, 2012 cu Nici un comentariu
La concursul de tăiat lemne s-au înscris mai multe persoane care au vrut să testeze utilajele firmei organizatoare. Ele au avut la dispoziţie câţiva buşteni pe care şi-au putut testa talentul la tăiat cu drujba bucăţi de lemn.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.