Bistriţa: Cutremur în PDL BN. Percheziţii DNA la locuinţa fostului secretar de stat Ioan Andreica şi la o firmă unde este asociat. Birourile preşedintelui şi vicepreşedintelui CJ BN sigilate

preluare HotNews.ro

Reprezentantii DNA au facut perchezitii la locuinta din Bistrita a fostului secretar de stat in MDRT Ioan Andreica si la sediul unei firme la care el este asociat, acesta spunand ca a fost informat telefonic despre perchezitii, fara a i se spune pentru ce este cercetat, informeaza agenţia Mediafax, citată de HotNews.ro

Omul de afaceri Ioan Andreica (PDL) a declarat ca ofiteri din cadrul DNA Bucuresti au facut, joi dimineata, perchezitii la el acasa si la sediul firmei SC Euroland SA Bistrita, la care este actionar.

"Nu sunt in localitate. Sunt la Bucuresti. M-au sunat de la DNA Bucuresti si mi-au spus ca vor sa intre la mine acasa si sa faca o perchezitie si, pentru ca nu eram acasa, le-am dat voie sa sparga incuietoarea, am trimis acolo un avocat si atat. Nu mi-au spus la telefon pentru ce sunt cercetat. Au mai facut o perchezitie si la sediul firmei SC Euroland SA Bistrita, unde sunt actionar. Daca stiam ca vin cei de la DNA, nu as fi plecat din Bistrita, i-as fi asteptat acasa", a declarat Ioan Andreica.

Intrebat daca au vreo legatura perchezitiile de joi cu plecarea sa din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Andreica a spus ca intre cele doua situatii nu exista nicio legatura.

"Eu m-am retras din MDRT si nu mai sunt nici in prima linie politica. Ma ocup de afacerile mele. Nu are nicio legatura plecarea mea din minister cu ce se intampla acum. Nu e placut sa fii cercetat de DNA, dar asta este. Eu nu stiu sa fi facut greseli, am lucrat corect", a declarat Andreica.

Ioan Andreica a demisionat din functia de secretar de stat in MDRT in luna septembrie a anului trecut, fiind acuzat ca ar fi favorizat primarii PSD si PNL in ce priveste proiectele finantate de minister.

Andreica a negat toate acuzatiile si a spus ca, cel putin in privinta proiectelor privind alimentarile cu apa, primarii PDL au primit de doua ori mai multi bani decat ceilalti.

Andreica a mai detinut functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, unde, de asemenea, a ocupat timp de aproape doi ani o pozitie de demnitate publica.

"Cred ca ajung patru ani, doi intr-o parte, doi in alta. E ca un mandat complet. E vremea sa fac si altceva", declara el la vremea respectiva, scrie sursa citată.

Nota Redacţiei: Surse judiciare  au declarat că, birourile preşedintelui CJ BN, Liviu MIihai Rusu şi cel al vicelui Luca Iancu, ambii avînd funcţii importante în PDL BN ar fi fost sigilate.

 Foto: de la stînga la dreapta: Vice preş. CJ  BN Luca Iancu, pres. CJ BN LIviu Rusu şi, secretarul general al PDL deputatul de BN Ioan Oltean

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.