Bistriţeanca Raluca David participă la Festivalul de Film de la Berlin

 Scurtmetrajul de debut al regizoarei Raluca David, absolventă de UBB, selectat la Berlinal, scrie www oradecluj.ro

 Scurtmetrajul de debut al Ralucăi David, absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune de la UBB, a fost acceptat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în cadrul unui workshop de post-producţie cinematografică care face parte din programul Berlinale Talent Campus.
Raluca David este unul dintre cei 24 de cineaşti care au fost selectaţi dintr-un total de 4.300 de candidaturi din 137 de ţări. Ea s-a înscris la Talent Campus cu scurtmetrajul său de debut, “Gobbel”, produs de Cristian Hordilă.
Filmul spune povestea sasului Gobbel (interpretat de Georg Potzolli), care se întoarce acasă, în România, după mai bine de 60 de ani, pentru a-și petrece aici ultima perioadă a vieţii. El este prins în obiceiurile românești legate de înmormântare în cel mai ironic mod posibil. Filmările s-au desfășurat pe parcursul a 8 zile, în satul Dorolea din județul Bistrița-Năsăud. Scurtmetrajul a fost finanțat din surse independente, în principal de către oameni de afaceri locali, adunând un buget de 12.000 de euro. Din distribuţie fac parte şi actorii clujeni Dan Chiorean şi Elena Ivanca.
Filmul şi regizoarea lui sunt invitate la Campus Studio, unul dintre cele opt programe de training din cadrul Berlinale Talent Campus, dedicat strict procedurilor de post-producție și editare. “Participanţii au ocazia să-şi îmbunătăţească filmele. Putem să remontăm filmul sub îndrumarea unor profesioniști din domeniu sau să alegem o altă variantă. Încă nu ne-am decis, pentru că mai este timp şi vrem să luăm cea mai bună decizie“, a declarat, pentru OradeCluj.ro, producătorul Cristian Hordilă.
“Gobbel” a fost filmat în aprilie 2011 şi a câştigat până acum premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia 2011 a Festivalului Internațional de Film Comedy (Cluj) şi premiul pentru cel mai bun film în cadrul competiției Open Society Shorts (București).
Festivalul Internațional de Film de la Berlin este unul dintre cele mai prestigioase din lume. A ajuns la cea de-a 62-a ediţie şi va avea loc în perioada 9-19 februarie. Marele trofeu al Berlinalei este Ursul de Aur, după o sculptură semnată de artista Renée Sintenis.

Nota Red. www.ziarul-bn.ro Raluca David este născută în Bistriţa iar în filmul cu care participă la Berlinală a folosit şi "actori" ai Teatrului Nescris din localitatea Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.