Campusul şcolar de la Teaca, creşă pentru broaşte!

 Pentru că exemplul negativ al campusului de la Teaca, ar putea determina autorităţile bistriţene să fie atente la cît de tare se bagă în "construcţia" altor asemenea mega proiecte, reactualizăm demersul nostru jurnalistic de săptămîna trecută, pe post de clopoţel de alarmă!

Ideea guvernării Tăriceanu de a construi mai multe campusuri şcolare în ţară, şi nu în ultimul rînd în judeţul Bistriţa-Năsăud, are toate şansele să se trasforme în mai multe gropi în care se pot creşte broaşte, peşti sau altele. Cel puţin în cazul campusului din localitatea Teaca, cele două "bazine" de colectare a apei pluviale ar putea fi folosite pentru... creşterea crapilor, să zicem! Ca să nu mai spunem că vecinii investiţiei începute şi care nu se ştie dacă va fi terminată vreodată, au început deja să deconteze "avantajul". Pentru început, doar cîţiva pomişori "mutaţi"mai la vale, un gard rupt de alunecarea de teren cauzată de săpăturile făcute provizoriu, şi spaima că degradarea grădinii nu va mai putea fi oprită, şi că acesteia i-ar putea urma anexele şi casa familiei...

Îngrijorat de acest şantier abandonat din centrul comunei, şi de lipsa de viitor al unui proiect demarat de un guvern care este deja istorie, proiect care nu se ştie dacă va fi continuat de actualul executiv, primarul comunei Teaca, Iustian Muntean, spune că lucrările de investiţie s-au stopat anul trecut şi că nici la ora aceasta constructorul nu a primit deconturile pentru lucrările efectuate. În acest timp, şantierul campusului reprezintă un pericol pentru construcţiile vecine, dar şi pentru grădini, avînd în vedere că, pe anumite porţiuni, terenul a început să alunece. Doamna Zeig, vecina ideii de campus, spune că, imediat după ce s-a săpat, constructorul trebuia să facă zidul de protecţie, pentru că se ştia că vor urma alunecări, dar...

Inspectorul şcolar general al judeţului Bistriţa Năsăud, Vasile Marc, spune că actualul executiv nu a alocat nici un ban pentru investiţiile în campusurile şcolare din judeţ, în primul semestru al anului 2010. Pentru investiţia de la Teaca, avînd în vedere că acolo s-au făcut deja lucrări, în semetrul al II-lea, iulie-decembrie, prin HG, vor fi decontate prioritar cheltuielile constructorului, care se cifrează la peste 11 miliarde de lei vechi.

Despre ce se va întîmpla cu şantierul abandonat din lipsă de bani, de la Teaca, şi care ar avea nevoie de cel puţin 110 de miliarde de lei pentru a fi terminat, nimeni nu ştie nimic.

 

 

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Vă rugam să completaţi codul din imagine în rubrica de mai jos.
Image CAPTCHA
Introduceţi literele din imaginea de mai sus.